Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ψήφισμα Ζ΄ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τα ίσα εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών

Το Υπουργείο τιμωρεί τους συμβασιούχους που συμμετέχουν ενεργά στα σωματεία τους!

Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση προχωρά το υπουργείο παιδείας απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εκλέγονται στα Δ.Σ. των Συλλόγων, των ΕΛΜΕ και των Ομοσπονδιών τους, που επιλέγουν την συλλογική δράση και την άμεση εμπλοκή τους στις διαδικασίες των σωματείων τους, που απαιτούν την ενεργό παρουσία, τον λόγο και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της ελαστικής εργασίας στην πράξη! Επιδιώκουν να τιμωρήσουν και στην πραγματικότητα να απομακρύνουν τους αναπληρωτές από τα σωματεία τους!

Η αρνητική απάντηση στο αίτημα του ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, ύστερα από αντίστοιχο αίτημα που κατατέθηκε και από τη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής, σχετικά με την διόρθωση της περικοπής προϋπηρεσίας και την πλήρη αναγνώριση του συνόλου της στις αναπληρώτριες Δινοπούλου Ευαγγελία και Μαργαρίτη Ελεάνα, οι οποίες έκαναν χρήση βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών ως εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και στο Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου συλλόγου αντίστοιχα την προηγούμενη σχολική χρονιά, αποτελεί ευθεία επίθεση σε κάθε συνάδελφο/ισσα!

Σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις η χρήση των συγκεκριμένων αδειών ισχύουν με τους ίδιους όρους όπως και για τους μόνιμους συναδέλφους. Ωστόσο, την ίδια στιγμή που τιμωρούν με αποκλεισμούς όσους αρνούνται τοποθέτηση στις εσχατιές της χώρας για ολιγόμηνες συμβάσεις και απόλυση τον Ιούνη, την ώρα που αναπληρώνουν τον εαυτό τους σε εκρηκτικά κενά εδώ και πάνω από μια δεκαετία στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο, την ώρα που τιμωρούνται ποικιλοτρόπως αν αρρωστήσουν ή γίνουν μητέρες, τώρα επιδιώκουν και να τους κλείσουν το στόμα!

Η νέα γενιά της εκπαίδευσης έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει ανένδοτη μάχη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για μισθούς και δουλειά με αξιοπρέπεια, για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους και τα σωματεία μας!

• Να αναγνωριστεί και να προσμετρηθεί τώρα η ολόκληρη η προϋπηρεσία των Δινοπούλου Ευαγγελία και Μαργαρίτη Ελεάνα.
  • Καμία αμφισβήτηση της προϋπηρεσίας στους Παναγιώτου Χρήστο (ΔΣ ΔΟΕ) και Καργόπουλο Ανδρέα (ΔΣ ΟΛΜΕ) για την ακώλυτη συνδικαλιστική του συμμετοχή στα ΔΣ.
  • Απαιτούμε εξίσωση όλων των εργασιακών-ασφαλιστικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών.
  • Καλούμε τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν άμεσα σε συνάντηση με την πολ. ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για αυτό το ζήτημα. Να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες  (με ΥΠΑΙΘ και Δ/νσεις Εκπαίδευσης) ώστε να εξασφαλιστεί η προϋπηρεσία και το δικαίωμα ΟΛΩΝ των μελών τους να εκλέγονται και να συμμετέχουν ενεργά στα συνδικάτα.

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Τα 2 μεγάλα λάθη που κάνουν όσοι έχουν συμπτώματα της Όμικρον και μένουν σπίτι