Ενημερωτικό συνεδρίασης αιρετών ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου- Τι συζητήθηκε
Των αιρετών ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου Πάνου Ντούλα, Σπύρου Σβερκούνου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου (η πρώτη της νέας ημερολογιακής χρονιάς), συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής ζητήματα:

1. Β’ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. Εξετάστηκε η αίτηση για Β’ Ειδικότητα συναδέλφισσας και εγκρίθηκε ομόφωνα.
  2. ΑΔΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ. Εξετάστηκε η αίτηση για άδεια ιδιωτικού έργου συναδέλφισσας και εγκρίθηκε ομόφωνα.
  3. ΑΔΕΙΑ ΥΠ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Εξετάστηκε η αίτηση για άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης για περιορισμένο χρονικό διάστημα (λίγων ημερών) και δόθηκε ομόφωνα σε συνάδελφο. Θέσαμε το ζήτημα της χορήγησης πιστώσεων ώστε να ξεκινήσουν να χορηγούνται πάλι άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης μεγαλύτερης διάρκειας όπως γινόταν πριν το Μνημόνιο.
  4. ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Εξετάστηκε η αίτηση παραίτησης συναδέλφου Διευθυντή από τη θέση ευθύνης του. Η εισήγηση του ΠΔΕ ήταν να μη γίνει αποδεκτή, παρά τη θετική εισήγηση του οικείου ΔΙΔΕ. Εμείς από τη μεριά μας επιχειρηματολογήσαμε υπέρ της αποδοχής του γραπτού αιτήματος του συναδέλφου μετά από προφορική παρουσία ενώπιον του Συμβουλίου. Τελικά, με ψηφοφορία 4-1 (μειοψηφήσαμε εμείς) δεν έγινε αποδεκτή η αίτηση παραίτησης του συναδέλφου και απαλλαγής από τα καθήκοντά του.
  5. ΆΛΛΑ. Θέσαμε το ζήτημα της κατανομής των νεοδιόριστων ΕΒΠ-ΕΕΠ στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και σημειώσαμε ότι δυστυχώς οι θέσεις που έχουν δοθεί δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε τις μισές ανάγκες στην Ειδική Αγωγή στην Πελοπόννησο.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ σιγά-σιγά αποκαλύπτει τις προθέσεις της. Παρά την αρχική ευφορία και τις πενιχρές τελικά φοροαπαλλαγές (αύξηση μόλις 3-20 ευρώ στον καθέναν μας που θα τα πάρει από αλλού), έχει αρχίσει την επιθετική της νεοφιλελεύθερη πολιτική με πρώτο στόχο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Κατάργηση ασύλου, εξίσωση των πτυχίων των Κολεγίων με τα ΑΕΙ (με παράκαμψη του Συντάγματος), σύνδεση της χρηματοδότησης με την Αξιολόγηση από τους δικούς της, πανίσχυρους πλέον, Αξιολογητές: όποιος δεν συμμορφώνεται, δεν θα πληρώνεται. Αυτό το μοντέλο θα ακολουθήσει αργότερα και για τα σχολεία όπου κάποιοι ακόμη καλοπροαίρετα πιστεύουν σε μια «μη τιμωρητική αξιολόγηση». Καταργεί στην ουσία δεκάδες τμήματα ΑΕΙ (μεταξύ των οποίων και στο Άργος), δημιουργώντας πελάτες για τα Κολέγια.

Έχουμε αγώνες μπροστά μας! Εμείς, όπως πάντα, θα είμαστε παρόντες για να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου και το Δημόσιο Σχολείο απέναντι σε κάθε αντιεκπαιδευτική πολιτική.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

των Αιρετών στο ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,

Πάνου Ντούλα (τακτικού), ΠΕ06,

Σπύρου Σβερκούνου (αναπληρωματικού), ΠΕ04.01,

εκλεγμένων με την ΕΑΚ - Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πελοποννήσου

(Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα - ανένταχτοι)

Τρίπολη, 24/01/2020

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ