Προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή ζητά ο ΣΕΠΕ Αργοσαρωνικού
Ανακοίνωση

Παίρνοντας  υπόψη την κρισιμότητα των στιγμών που έχουν να κάνουν με την κλιμάκωση της επίθεσης στη δημόσια εκπαίδευση ,στα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών συναδέλφων και στα κοινωνικά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων , καλούμε την Ομοσπονδία να προετοιμάσει τον κλάδο για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκεκριμένα :

1.  Μπαίνει σε εφαρμογή το προσοντολόγιο του ν.4589/2019 που προωθεί την εξατομίκευση και τον εργασιακό ανταγωνισμό  των αδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Το προσοντολόγιο και ο νόμος που το θεσμοθετεί έχει απορριφθεί από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς με τις μεγάλες κινητοποιήσεις τον Γενάρη 2019 και αυτές που ακολούθησαν μετέπειτα. Οι διορισμοί που γίνονται στην εκπαίδευση είναι ελάχιστοι και αρκετοί  συνάδελφοι αναπληρωτές με πολλά χρόνια υπηρεσίας στο δημόσιο σχολείο και εργασιακής περιπλάνησης  υποβιβάζονται κατά εκατοντάδες θέσεις και πηγαίνουν πίσω στους πίνακες. Θεσπίζονται ποινές τριετούς αποκλεισμού από τους πίνακες και την εργασία για όσους από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς δεν μπορούν ν’ αποδεχθούν την τοποθέτησή τους σε μακρινούς και δύσκολους προορισμούς.   

2.   Η εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ και ιδιωτικών κολλεγίων που θεσμοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση με το άρθρο 50 του νέου νόμου για τα ΑΕΙ οδηγεί σε έμεση ανατροπή του άρθρου 16 του Συντάγματος και αποτελεί ένα ακόμα αποφασιστικής σημασίας βήμα για την απαξίωση του πτυχίου των δημοσιων ΑΕΙ και των αδιόριστων εκπαιδευτικών.

3.  Η ανακοίνωση του σχεδίου νόμου του νέου Ασφαλιστικού νομοσχεδίου οριστικοποιεί τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου που αφορούν τη δομή και τον χαρακτήρα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης , ενώ προωθεί παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Κρατάει τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης μέχρι τα 30 χρόνια δουλειάς για συντάξεις πείνας και διαμορφώνει μεγαλύτερες αποδόσεις στα τελευταία χρόνια δουλειάς σπρώχνοντας τους εργαζόμενους να παραμένουν μέχρι τα40 χρόνια δουλειάς για να πάρουν αξιοπρεπή σύνταξη και γιατί ελάχιστοι θασυμπληρώνουν τα 40 χρόνια δουλειάς. Προχωράει στην ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ μετον ΕΦΚΑ με την ταυτόχρονη δυνατότητα ένταξης –προαιρετικά- νέων ομάδωνασφαλισμένων (αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και επιστημόνων), για να «βάλει χέρι»στα αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ των 7 δις (από τις εισφορές των εργαζομένων) και να ανοίξει το δρόμο για την πλήρη κατεδάφιση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ αλλά και να υπονομεύσει τα ταμεία και τις παροχές σε υγειονομική κάλυψη και

περίθαλψη διαμορφώνοντας συνθήκες ζούγκλας για τη ζωή όλων των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των νέων.

4.  Η κυβέρνηση ετοιμάζει την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας με σκέψεις για επαναφορά του 152/13 Π.Δ και άλλων νομοθετικών επιλογών των μνημονιακών κυβερνήσεων στα πλαίσια των κατευθύνσεων Ε.Ε/Ο.Ο.Σ.Α  από το 2010 και μετά, που με την αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος έμειναν στα χαρτιά.

5. Εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς (αποστολή εκστρατευτικού σώματος στη Λιβύη , εγκατάσταση συστήματος Patriot στη Σαουδική Αραβία,επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα)  στην περιοχή που κάνουν όλο και πιο σοβαρό τον κίδυνο του πολέμου. H κούρσα των εξοπλισμών γίνεται ακόμα πιο έντονη με την αγορά νέων οπλικών συστημάτων , (F-35)

Ζητάμε γι’ αυτούς τους λόγους από την Ομοσπονδία να κηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 31/01/2020,  συμπαρατασσόμενη και στηριζοντας τις συλλογικότητες και τους αγωνιζομενους ΣΕΠΕ ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική στην εκπαίδευση, να συμετάσχει με ενεργό τρόπο στις κινητοποιήσεις των αδιόριστων και αναπλήρωτών συνδέλφων και να κλιμακώσει το αγώνα για την ανατροπή των των νεοφιλελεύθερων νόμων της κυβέρνησης.

σχετικά άρθρα

Στις 27 Φεβρουαρίου η πρώτη επιστημονική Ημερίδα του Κέντρου Νέων Βιοτεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας ΕΚΠΑ
Στις 27 Φεβρουαρίου η πρώτη επιστημονική Ημερίδα του Κέντρου Νέων Βιοτεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας ΕΚΠΑ
Το μέλλον της Ιατρικής Ακριβείας και πως αναμένεται να επηρεάσει την ζωή εκατομμύριων ασθενών παγκοσμίως.
Στις 27 Φεβρουαρίου η πρώτη επιστημονική Ημερίδα του Κέντρου Νέων Βιοτεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας ΕΚΠΑ