Αποφάσεις από τη συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Χανίων
Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων στις 23/1/2020:

1)     Συζητήθηκε το θέμα των κενών που υπάρχουν στ σχολεία του νομού. Ενώ διανύουμε ήδη το 2ο τετράμηνο, 334 ώρες μαθημάτων χάνονται εβδομαδιαίως από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, είτε γιατί δεν αναπληρώθηκαν εγκαίρως κενά που προέκυψαν, είτε γιατί δεν τοποθετήθηκαν ποτέ συνάδελφοι στις αντίστοιχες θέσεις εξαρχής. Συζητήθηκαν παράλληλα οι μορφές πάλης και αποφασίστηκε να βγει σχετική ανακοίνωση

2)      Έγινε συζήτηση για το θέμα των αναπληρωτών και της Πανελλαδικής κινητοποίησης στις 31/1/2020. Κοινή διαπίστωση των μελών του ΔΣ αλλά και των συναδέλφων Α/θμιας και Β/θμιας που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ήταν ότι το σύστημα διορισμού των αναπληρωτών δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στα σχολεία όσο και στους ίδιους. Το νέο νομοσχέδιο έρχεται να δώσει ένα ακόμη κτύπημα στη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση, να αμφισβητήσει την αξία των πτυχίων και να στείλει χιλιάδες αναπληρωτές στην αναζήτηση «προσόντων» μέσα από αμφιβόλου ποιότητας διαδικασίες. Η λύση, κατά την άποψη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων είναι οι άμεσοι και μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αποφασίστηκε η συμμετοχή στην κινητοποίηση μετά από συνεννόηση με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία (θα υπάρξει νεότερη σχετική ανακοίνωση).

3)     Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και συμφωνήθηκε,

α) να γίνει η ετήσια κοπή πίτας της ΕΛΜΕ Χανίων στις 15/2 (ακριβής ώρα και χώρος θα γνωστοποιηθούν σε επόμενη ανακοίνωση). Ταυτόχρονα θα υπάρξει τιμητική εκδήλωση προς τους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν.

β) να ενεργοποιηθούν οι σύνδεσμοι στα σχολεία

γ) να γίνει προσπάθεια επαναλειτουργίας της ιστοσελίδας της ΕΛΜΕ Χανίων.

4)     Αποφασίστηκε η διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Χανίων στις 5/2/2020 στις 19:00 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων στα πλαίσια της συνέλευσης των προέδρων στις 8/2/2020

5)     Συζητήθηκε η νέα συμφωνία για τις Βάσεις σε συνδυασμό με τα πρόσφατα «παιχνίδια πολέμου» που λαμβάνουν χώρα στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή. Αποφασίστηκε να βγει ψήφισμα - κάλεσμα για κινητοποίηση ενάντια στις Βάσεις και τον πόλεμο στην Πλατεία Αγοράς την Πέμπτη 30/1/2020 στις 19:00.

6)     Αποφασίστηκε να στηριχθεί ο αγώνας των εργαζομένων της Λάρκο και για το λόγο αυτό να βγει το αντίστοιχο ψήφισμα

7)     Στα πλαίσια της στήριξης του αγώνα των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και του συλλόγου γονέων του ΓΕΛ Βουκολιών για την έλλειψη μαθηματικού, αποφασίστηκε η προώθηση των αντίστοιχων ψηφισμάτων.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS