Thumbnail
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Συναδέλφισσες-οι

Τις επόμενες ημέρες η Κυβέρνηση θα καταθέσει προς ψήφιση μία σειρά από νομοσχέδια και τροπολογίες που αφορούν την Παιδεία.

Επίσης όπως γνωρίζετε έχουν προκηρυχθεί οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Γενική Παιδεία τόσο για την Β/μια όσο και για την Α/μια Εκπαίδευση.

Η Ομοσπονδία μας εδώ και μήνες ζητούσε επιτακτικά από το Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ των άλλων αιτημάτων για την Ειδική Αγωγή, την σύσταση οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διαδικασία απαραίτητη για την πραγματοποίηση διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Το Υπουργείο καταθέτοντας τροπολογία για τον αριθμό των οργανικών θέσεων αποκλείει  την δυνατότητα πρόσληψης καθηγητών ΠΕ04 στα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) σε σχολεία που αριθμούν λιγότερους από 300 μαθητές.

Επίσης επισημαίνουμε ότι η <<μεταπήδηση>> των συναδέλφων στις διαδικασίες πρόσληψης από την Ειδική στη  Γενική Παιδεία και το ανάποδο, δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όσο αναφορά τους μόνιμους διορισμούς στην Γενική Παιδεία η  ΟΛΜΕ έχει ως κεντρικό της αίτημα τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς που να καλύπτουν τα πραγματικά κενά.

Ωστόσο, στο νόμο που ψηφίστηκε, η πριμοδότηση ακαδημαϊκών  κριτηρίων(διδακτορικά, μεταπτυχιακά , ξένες γλώσσες) είναι αντίθετη με τις θέσεις του κλάδου, γιατί υποβαθμίζει το βασικό πτυχίο και  υπονομεύει το βασικό κριτήριο διορισμού, που για την ΟΛΜΕ είναι τα χρόνια προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

Επίσης η << ποινικοποίηση>> την μη αποδοχής διορισμού των αναπληρωτών με τριετή αποκλεισμό ,μας βρίσκει αντίθετους αφού πρακτικά δεν λύνει  χρόνιες  δυσλειτουργίες καθώς μόνο η κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία μας θα τις  σταματήσει. 

Δηλώνουμε αντίθετοι  σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης και στη μετατροπή του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Τέλος δηλώνουμε αντίθετοι στην τροποποίηση του Άρθρου 54 του Νόμου 4589 που αφορά την δυνατότητα των πτυχιούχων των ιδιωτικών κολλεγίων της αλλοδαπής ,νόμο που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση (και μάλιστα χωρίς αντιστοιχία η ισοτιμία από τον (ΔΟΑΤΑΠ)να περιλαμβάνονται στους πίνακες πρόσληψης και διορισμού στην εκπαίδευση.

Με το νόμο αυτό η κυβέρνηση καταργεί με πλάγιο τρόπο το άρθρο 16 του συντάγματος, το οποίο απέτυχε να αλλάξει, ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, εμπορευματοποιεί  τα πτυχία και επιτίθεται στη δημόσια εκπαίδευση.

 Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτές τις αρνητικές για( τους εργαζόμενους)την κοινωνία  αλλαγές, η ΕΛΜΕ θα συμβάλλει με τη δράση της στην ανάπτυξη ενωτικών αγώνων για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου και την αποτροπή των όποιων αντιδραστικών εξελίξεων στη δημόσια εκπαίδευση.

 

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικός
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κενά αναπληρωτών – Ανεπαρκείς οι προσλήψεις στην Α΄ φάση του 2025;
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σοβαρά κενά και «αμφισβητούμενες» τοποθετήσεις - Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κενά αναπληρωτών – Ανεπαρκείς οι προσλήψεις στην Α΄ φάση του 2025;
μουσείο
Εκπαιδευτικοί: Κάρτα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Πλήρης οδηγός έκδοσης
Όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να αποκτήσουν τριετή κάρτα ελεύθερης εισόδου σε κρατικά μουσεία και αρχαιολογικούς...
Εκπαιδευτικοί: Κάρτα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Πλήρης οδηγός έκδοσης