Οι εκπαιδευτικοί Πρέβεζας για ασφαλιστικό και διορισμούς
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Συναδέλφισσες-οι

Τις επόμενες ημέρες η Κυβέρνηση θα καταθέσει προς ψήφιση μία σειρά από νομοσχέδια και τροπολογίες που αφορούν την Παιδεία.

Επίσης όπως γνωρίζετε έχουν προκηρυχθεί οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Γενική Παιδεία τόσο για την Β/μια όσο και για την Α/μια Εκπαίδευση.

Η Ομοσπονδία μας εδώ και μήνες ζητούσε επιτακτικά από το Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ των άλλων αιτημάτων για την Ειδική Αγωγή, την σύσταση οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διαδικασία απαραίτητη για την πραγματοποίηση διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Το Υπουργείο καταθέτοντας τροπολογία για τον αριθμό των οργανικών θέσεων αποκλείει  την δυνατότητα πρόσληψης καθηγητών ΠΕ04 στα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) σε σχολεία που αριθμούν λιγότερους από 300 μαθητές.

Επίσης επισημαίνουμε ότι η <<μεταπήδηση>> των συναδέλφων στις διαδικασίες πρόσληψης από την Ειδική στη  Γενική Παιδεία και το ανάποδο, δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όσο αναφορά τους μόνιμους διορισμούς στην Γενική Παιδεία η  ΟΛΜΕ έχει ως κεντρικό της αίτημα τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς που να καλύπτουν τα πραγματικά κενά.

Ωστόσο, στο νόμο που ψηφίστηκε, η πριμοδότηση ακαδημαϊκών  κριτηρίων(διδακτορικά, μεταπτυχιακά , ξένες γλώσσες) είναι αντίθετη με τις θέσεις του κλάδου, γιατί υποβαθμίζει το βασικό πτυχίο και  υπονομεύει το βασικό κριτήριο διορισμού, που για την ΟΛΜΕ είναι τα χρόνια προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

Επίσης η << ποινικοποίηση>> την μη αποδοχής διορισμού των αναπληρωτών με τριετή αποκλεισμό ,μας βρίσκει αντίθετους αφού πρακτικά δεν λύνει  χρόνιες  δυσλειτουργίες καθώς μόνο η κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία μας θα τις  σταματήσει. 

Δηλώνουμε αντίθετοι  σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης και στη μετατροπή του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Τέλος δηλώνουμε αντίθετοι στην τροποποίηση του Άρθρου 54 του Νόμου 4589 που αφορά την δυνατότητα των πτυχιούχων των ιδιωτικών κολλεγίων της αλλοδαπής ,νόμο που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση (και μάλιστα χωρίς αντιστοιχία η ισοτιμία από τον (ΔΟΑΤΑΠ)να περιλαμβάνονται στους πίνακες πρόσληψης και διορισμού στην εκπαίδευση.

Με το νόμο αυτό η κυβέρνηση καταργεί με πλάγιο τρόπο το άρθρο 16 του συντάγματος, το οποίο απέτυχε να αλλάξει, ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, εμπορευματοποιεί  τα πτυχία και επιτίθεται στη δημόσια εκπαίδευση.

 Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτές τις αρνητικές για( τους εργαζόμενους)την κοινωνία  αλλαγές, η ΕΛΜΕ θα συμβάλλει με τη δράση της στην ανάπτυξη ενωτικών αγώνων για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου και την αποτροπή των όποιων αντιδραστικών εξελίξεων στη δημόσια εκπαίδευση.

 

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

σχετικά άρθρα

Κοινό πλαίσιο ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος, ενώσεων και συλλόγων γονέων, σωματείων και φορέων για τα καζάνια του θανάτου
Κοινό πλαίσιο ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος, ενώσεων και συλλόγων γονέων, σωματείων και φορέων για τα καζάνια του θανάτου
Ανακοίνωση
Κοινό πλαίσιο ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος, ενώσεων και συλλόγων γονέων, σωματείων και φορέων για τα καζάνια του θανάτου