«Να μην περάσει η εξίσωση των Κολεγίων με τα Πανεπιστήμια»
Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 12.30 στα Προπύλαια

Να μην περάσει η εξίσωση των Κολεγίων με τα Πανεπιστήμια!

Όχι στον τριετή αποκλεισμό νεοδιόριστων καιν αναπληρωτών!

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

Στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή την Τρίτη 21 Ιανουαρίου η κυβέρνηση της ΝΔ και συγκεκριμένα με το άρθρο 50, προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των Πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαξιώνοντας περαιτέρω την αξία των πτυχίων, κάνoντας ακόμα ένα βήμα στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και των σπουδών.

Δρομολογεί την αξιολόγηση των πανεπιστημίων με βάση τα κριτήρια της αγοράς, και βαθαίνοντας τη σύνδεσή της με τη χρηματοδότηση, οδηγεί σε νέες κατηγοριοποιήσεις μεταξύ  ΑΕΙ.

Ανάμεσα στα άλλα, προωθεί και διατάξεις που τσακίζουν άμεσα τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών - συμβασιούχων συναδέλφων επαναφέροντας την «τιμωρία» τους με τον τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες, εάν κάποιος αναπληρωτής παραιτηθεί.

Κάνει πως δε βλέπει τα χίλια δυο προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο (οικογενειακά, υγείας, στέγασης κλπ), που σε συνδυασμό και με τα μειωμένα δικαιώματα  (αναρρωτικές, μητρότητας κλπ), οδηγούν ορισμένους συναδέλφους μας αναπληρωτές στην παραίτηση, προσπαθώντας μάλιστα να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποιώντας και τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς!

Συνάδελφοι, κανένας συμβασιούχος εκπαιδευτικός δεν παραιτείται για πλάκα!

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να βρει όλους μας μόνιμους και αναπληρωτές στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Συσπειρωμένοι στον Σύλλoγό μας, θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στον νέο εκπαιδευτικό νόμο, αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση, που αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας (δικαιώματα, υγεία, άδειες κλπ), μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Για την συμμετοχή στο Συλλαλητήριο:

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ (τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος).

Το σωματείο μας, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, κηρύσσει επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τον πρωινό κύκλο, 8.00 – 11.00, για όσους συναδέλφους τη χρειάζονται.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4