Η ΕΡΑ για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση
Ανακοίνωση της Εκπαίδευσης Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΠΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι η ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες ανακοινώσεις συνεπικουρούμενες και από ανακοίνωση αιρετού του κλάδου λέγοντας μάλιστα σε αυτή  ότι τώρα «το υπουργείο Μας» «μετά από υποσχέσεις και μόνο» προηγούμενων κυβερνήσεων δρομολογεί και υλοποιεί το δίκαιο αίτημα του κλάδου για διορισμούς, «ξεχνώντας» ότι οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική αγωγή είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2019 και οι 10.500 στη γενική Εκπαίδευση είχαν δρομολογηθεί με νομοθετική μάλιστα ρύθμιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση αυτή κάνει και κάτι άλλο, αφήνει έμμεσους αλλά σαφής υπαινιγμούς για την ΕΡΑ, την παράταξη εκείνη που πράγματι μίλησε για πάγωμα των 4.500 χιλιάδων διορισμών και το σταμάτημα των 10.500 στη Γενική. Όμως ο έμπειρος αιρετός μαζί με τα δελτία τύπου του υπουργείου Παιδείας φαίνεται να  «ξέχασαν» ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της ή ίδια η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε παγώσει τη διαδικασία για τους διορισμούς στην ειδική αγωγή και δεν συμπεριέλαβε σε αυτές τους  συγκεκριμένους 10.500 διορισμοί στη γενική εκπαίδευση! Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενώ είχε έτοιμη την πίστωση για τους διορισμούς στη Ειδική Αγωγή, πίστωση που είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019 προχώρησε σε αυτούς μόλις τώρα καθυστερώντας 6 μήνες, και  ενώ δεν συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του 2020 καμιά πίστωση για διορισμούς στη Γενική Αγωγή θα προχωρήσει- λέει- και στον διορισμό των 10.500 στην Γενική!

Η ΕΡΑ θεωρεί ότι η συζήτηση για τους 10.500 διορισμούς δεν έχει να κάνει «με την καταγραφή των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικό προσωπικό» όπως λέει η κυβέρνηση της ΝΔ και υιοθετείται –δυστυχώς- και από εκπαιδευτικούς, καθότι οι πραγματικές ανάγκες στην εκπαίδευση για εκπαιδευτικό προσωπικό είναι δεδομένες και γνωστές και αφορούν το σύνολο των θέσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τέτοιες θέσεις σήμερα καλύπτει η συντριπτική πλειοψηφία των αναπληρωτών συναδέλφων και συναδελφισσών.  

Με αυτή τη θέση ως γνώμονα αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της χρόνιας αδιοριστίας στην εκπαίδευση. Καλούμε όλες τις παρατάξεις και όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες αυτή να είναι η διεκδίκησή μας και αν η Ν.Δ. το ξανασκέφτηκε, μετά από δικές της εκφωνήσεις για επαναφορά του 1:5 (1 μόνιμη πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις ) που είχε εξαγγείλει προεκλογικά,  καλώς να το κάνει, αλλά σε σχέση με την εκπαίδευση και τους διορισμούς σε αυτήν θα επιδοκιμάσουμε αν κάνει παραπάνω διορισμούς από τους 15.000  και όχι απλά επειδή αναίρεσε τις δικές της προγραμματικές εξαγγελίες για τους 10.500 και μόλις τώρα φαίνεται ότι κατάλαβε ότι είναι αναγκαίοι.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει σε «δικούς της» μόνιμους διορισμούς για όλες τις θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πέραν των 15.000 χιλιάδων, και γι αυτές ακόμη να βρει τρόπο να τις καλύψει με πίστωση, μιας και στον προϋπολογισμό του 2020 δεν έχει εγγράψει αντίστοιχη πίστωση.

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου
Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου
Η κορυφαία μοριοδοτούμενη εξ αποστάσεως και ασύγχρονη επιμόρφωση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ξεκίνησε στις 29...
Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου