Εκπαιδευτικοί Χανίων: Ψήφισμα- στήριξη των εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου
Ομόφωνο Ψήφισμα της ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

Σε σχέση με τα γεγονότα στο Μουσικό Σχολείο, η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων αποφασίζει ότι υπερασπιζόμαστε το σύνολο των εκπαιδευτικών και της δουλειάς που προσφέρουν στο Μουσικό Σχολείο.

Δεν συμμεριζόμαστε τους χαρακτηρισμούς περί αυταρχικότητας και αδιαφορίας εκ μέρους του διευθυντή του σχολείου. Σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετούμε τους χαρακτηρισμούς που διατυπώθηκαν περί υποβάθμισης του σχολείου που απαξιώνουν την συμπεριφορά όλων των διδασκόντων. Το έλλειμμα στον εξοπλισμό σε μουσικά όργανα, οι καθυστερήσεις στους διορισμούς τόσο μουσικών όσο και συναδέλφων της Γενικής Αγωγής, η έλλειψη μόνιμων διορισμών εδώ και χρόνια, η απουσία χρηματικής υποστήριξης, η καθυστέρηση της έναρξης της σίτισης στους μαθητές δυσχεραίνουν το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ενός Μουσικού Σχολείου και οι ευθύνες χρεώνονται αποκλειστικά στις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν τις εκπαιδευτικές πολιτικές.

Η ανάγκη να χτιστεί καινούριο Μουσικό Σχολείο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από τους ιδιώτες και τα ΣΔΙΤ  αλλά να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα παραπάνω υπαρκτά κρίσιμα προβλήματα δεν μπορούν να χρεωθούν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Οφείλουμε να διεκδικούμε όχι χορηγίες αλλά αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία για το Δημόσιο Μουσικό Σχολείο το οποίο θα μπορεί να υπηρετεί τον σύνθετο ρόλο του στον πολιτισμό του τόπου μας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη
Τέμπη: Ομολογία σοκ από την Interstar - «Διαγράψαμε βίντεο, ήταν σκουπίδια»
Βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας: Ο κατηγορούμενος της Interstar παραδέχθηκε χειροκίνητη αλλοίωση του οπτικού υλικού
Τέμπη: Ομολογία σοκ από την Interstar - «Διαγράψαμε βίντεο, ήταν σκουπίδια»
μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου Κοζάνης
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης: Διαμαρτυρία με «Zombie» και μουσικές αιχμές για τα κενά
Με μια μουσικοθεατρική παράσταση και το θρυλικό κομμάτι των Cranberries, οι μαθητές έστειλαν μήνυμα για τις ελλείψεις στα Καλλιτεχνικά Σχολεία
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης: Διαμαρτυρία με «Zombie» και μουσικές αιχμές για τα κενά
Η Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαρακη
Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη στην Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας
Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαρακη