ΕΛΜΕ ΚΙ: Διευκόλυνση μετακίνησης εκπαιδευτικών για τις γιορτές
Διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, που εργάζονται μακριά από τον τόπο τους, να μετακινηθούν προς τις οικογένειές τους.

Κύριε Προϊστάμενε,

Χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, μόνιμοι και αναπληρωτές, υπηρετούν εδώ και αρκετά χρόνια μακριά από την οικογένειά τους. Αυτό τους αναγκάζει να μετακινούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα από τον τόπο υπηρεσίας στον τόπο διαμονής, έτσι ώστε να κρατήσουν μια στοιχειώδη επαφή με τα παιδιά τους. Αυτή η κατάσταση έχει επιβαρύνει τους συναδέλφους τόσο σε συναισθηματικό-κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό, αφού δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο μισός μισθός καταναλώνεται στο νοίκι και ο άλλος μισός στα έξοδα μετακίνησης κάθε Σαββατοκύριακου.

Τη φετινή χρονιά, η τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, τυχαίνει να είναι Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Στα σχολεία όλης της χώρας τόσο στην Α/θμια όσο και στη Β/θμια Εκπαίδευση αξιοποιείται για σχολικές γιορτές. Η υποχρεωτική παρουσία συναδέλφων στο σχολείο εκείνη την ημέρα θα δημιουργήσει επιπλέον έξοδα, αφού θα αναγκαστούν να μετακινηθούν μόνο για μία ημέρα, στην οποία μάλιστα δε θα γίνουν και μαθήματα ή κάποιοι συνάδελφοι που ταξιδεύουν για μακρινούς προορισμούς θα αναγκαστούν να βρεθούν ακόμα και παραμονή Χριστουγέννων στο δρόμο προς τα σπίτια τους. 

Θεωρούμε ότι, με πνεύμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, οι συνάδελφοι μπορούν να διευκολυνθούν να βρεθούν έγκαιρα στα σπίτια τους, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχολικές μονάδες που εργάζονται. 

Υιοθετώντας το αίτημα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών που απευθύνεται προς το Υπουργείο (9-12-19), ζητούμε η ΔΔΕ Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να δώσει τη δυνατότητα στους συναδέλφους να μεταβούν στον τόπο διαμονής τους την Παρασκευή 20/12

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή Νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
Η κυβέρνηση της Αγγλίας ενθαρρύνει τη χρήση AI για βαθμολόγηση και επικοινωνία με γονείς – Με σαφείς οδηγίες για τα σχολεία
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
sklavenitis_12.jpg
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
Θέσεις πλήρους απασχόλησης με παροχές και εταιρικά προνόμια – Μεταφορά προσωπικού από κεντρικά σημεία της Αττικής
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής