Εκπαιδευτικοί Νέας Σμύρνης: Καταδικαστέα η συμπεριφορά της διευθύντριας του 6ου Λυκείου - Κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει εκπαιδευτικούς
Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Νέας Σμύρνης σχετικά με την καταγγελία της ΕΛΜΕ για την αυταρχική συμπεριφορά της διευθύντριας του 6ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης

Ενημερωθήκαμε από την ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ, για την καταγγελία της σχετικά με τη πρωτοφανή συμπεριφορά της Διευθύντριας του 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης απέναντι σε μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και στον Αιρετό του κλάδου κατά τη διάρκεια ενημερωτικής επίσκεψης τους στο 6ο  Λύκειο.

Συγκεκριμένα όταν τα μέλη του Προεδρείου του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και ο Αιρετός της Δ΄ Αθήνας επισκέφτηκαν το 6ο Λύκειο για μια έκτακτη ενημέρωση των συναδέλφων που αφορούσε την επιχείρηση έξωσης των σχολείων της Εστίας από την έδρα τους, καθώς και ενημέρωση για τις εξελίξεις σε εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά θέματα, η Διευθύντρια του σχολείου επιτέθηκε στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και κάλεσε την αστυνομία να τους συλλάβει ως εξωσχολικούς.

Στη διάρκεια δε της ενημέρωσης οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί του 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ότι η κατάσταση στο σχολείο είναι έκρυθμη καθώς η διευθύντρια δημιουργεί με τη στάση και τη συμπεριφορά της προβλήματα και δυσχεραίνει το έργο τους!

Από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι:

• Οι ακραίες και αυταρχικές συμπεριφορές που περιγράφονται στην καταγγελία της ΕΛΜΕ, δεν έχουν θέση στα σχολεία και είναι καταδικαστέες από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

• Τα Δ.Σ. των Σωματείων μας και οι εκλεγμένοι Αιρετοί του κλάδου έχουν θεσμικό δικαίωμα και υποχρέωση να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς και να ενημερώνονται από τους ίδιους για τα εκπαιδευτικά και εργασιακά τους προβλήματα. Αυτό κάνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

• Με τις συλλογικές διαδικασίες μας περιφρουρούμε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης μέσα και έξω από το σχολείο.

Δείτε επίσης

Νέα Σμύρνη: «Στον αέρα» δύο δημόσια σχολεία με 500 μαθητές

Διευθύντρια σχολείου κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει μέλη του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ