Η απόφαση του 6ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΑΕΙ σχετικά με την εξέλιξη του Κλάδου
Η Ομοσπονδία Συλλόγων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) των Α.Ε.Ι. στο πλαίσιο των εργασιών του 6ου της Συνεδρίου (2-3/11/2019) και με βάση τις εξελίξεις και τις αλλαγές που έχουν επέλθει από τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων με τα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα αποφάσισε ότι:

Με γνώμονα την ίση μεταχείριση προσωπικού, που θεραπεύει το ίδιο γνωστικό αντικείμενο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, και την αποφυγή της κατάφωρης αδικίας που συντελείται σε βάρος του κλάδου του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Ε.Ι., η Ο.ΣΥ.Ε.Ε.Π. διεκδικεί την αυτοδίκαιη μετατροπή των θέσεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Ε.Ι. (Ε.Ε.Π.) σε θέσεις Λεκτόρων με Ειδικό Γνωστικό Αντικείμενο σύμφωνα με την παρακάτω παράγραφο:

«Τα υπηρετούντα μέλη Ε.Ε.Π. των Α.Ε.Ι. εντάσσονται σε οργανικές θέσεις Λεκτόρων με Ειδικό Γνωστικό Αντικείμενο στη θέση που υπηρετούν, διατηρώντας τη μονιμότητα τους. Όποιος είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος ή αποκτήσει έως την 31η-12-2025 μπορεί να ζητήσει την εξέλιξή του στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή σε τμήμα του οικείου ή άλλου Α.Ε.Ι. διατηρώντας τη μονιμότητά του. Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι διατάξεις που αφορούν τους υπηρετούντες Λέκτορες Πανεπιστημίου».

Την παραμονή της έναρξης των εργασιών του 6ου Συνεδρίου, Παρασκευή 01.11.2019, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας συνάντησε τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.Διγαλάκη, στον οποίο εξέθεσε τα πάγια αιτήματα του Κλάδου.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS