φοιτητές_πατησίων_2
Ψήφισμα-καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας (Σ.Ι.Ε.Λ) για την ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών-ΣΙΕΛ Αχαΐας, καταγγέλει την ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, που τελούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία καθ΄ υπόδειξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός και οι συλλήψεις μελών του μαζικού κινήματος, των φοιτητικών συλλόγων και πολιτών που έσπευσαν για αλληλεγγύη.

Η επίθεση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι πέντε ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Χτυπούν τα σύμβολα της αντίστασης και του αγώνα. Οι μάσκες έπεσαν, η ακροδεξιά-αντεργατική ατζέντα της Χρυσής Αυγής εκπροσωπείται επάξια από την κυβέρνηση πλέον.

Απέναντί τους βρίσκουν όμως τη μαχητικότητα και το ριζοσπαστισμό της νεολαίας, των παλιών και των μελλοντικών μας μαθητών, που υποστήριξαν μπροστά στην παρουσία των ΜΑΤ με το ίδιο τους το σώμα το κατεκτημένο με αγώνες πανεπιστημιακό άσυλο, σε έναν ιστορικό χώρο, χώρο διεργασιών και αντίστασης του λαού και της νεολαίας το 1973. Θυμίζουμε, πως και τότε όλα ξεκίνησαν από μια συνέλευση στην ΑΣΟΕΕ.

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι στην καταστολή και στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης.

- Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος το μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Αθήνας που συνελήφθη κατά την επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

- Όλες/όλοι στις τριήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

- Όλες/όλοι στη συγκέντρωση και πορεία στις 17 Νοέμβρη, από το ενωτικό σύμβολο αγώνα του λαού της Πάτρας, το Παράρτημα (Κορίνθου και Αράτου)

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα