Καταγγελία για την εκδίκαση υπόθεσης συναδέλφου πρωτοβάθμιας από τη Σάμο
Καταγγελία της Ζ ΕΛΜΕ Αθήνας

Τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019,  στα δικαστήρια της Σάμου εκδικάζεται η υπόθεση της Σοφίας Κατζάνη, συναδέλφου εκπαιδευτικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σάμου,   έπειτα από αγωγή που κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Άνω Βαθύ της Σάμου.

Το «αδίκημά» της σχετίζεται με την αντίληψή της ότι το σχολείο είναι η μόνη κανονικότητα στη ζωή των μικρών και ταλαιπωρημένων προσφυγόπουλων και γι αυτό πρέπει να την υπερασπιστεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα. Επειδή απέναντι στο μίσος προς τον «άλλον», τον διαφορετικό και τον απ` αλλού φερμένον προέταξε την αγκαλιά του δασκάλου και του μαθητή. Επειδή θέλησε στη θέση του φόβου και της καχυποψίας να θέσει την αρμονική συνύπαρξη των μικρών μαθητών.
Ορισμένοι  γονείς όμως, θεωρούν επικίνδυνη για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στις ίδιες σχολικές αίθουσες κατά τις απογευματινές ώρες και  απαιτούν από την δασκάλα «ηθική» αποζημίωση, την οποία αποτιμούν στο ποσό των 50.000 €!!!

Η Ζ ΕΛΜΕ Αθήνας συμπαρίσταται στη συνάδελφο που τόλμησε να υπερασπιστεί την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη   απέναντι σε φαινόμενα ξενοφοβικής και απάνθρωπης συμπεριφοράς - λίγων , ευτυχώς, γονέων-  τα οποία,  τον τελευταίο καιρό, κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνιση τους με διάφορες «αφορμές».

Απαιτούμε:

Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες από τη συνάδελφο, επειδή:

- Η  παιδαγωγική ελευθερία δεν ποινικοποιείται.

- Ο ρόλος της εκπαίδευσης και των φορέων της είναι να λένε όχι στο διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση της φυλή, τη θρησκεία και το χρώμα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρρέ Γιώτα                                                                            Κυριακού Κλαίρη

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ