Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΠΕ Β΄Αθήνας για τα κενά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς 14/10
Ανακοίνωση του συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 

Ως σωματείο ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου βρισκόμαστε σε κινητοποίηση, από την 1η του Σεπτέμβρη 2019, συντονισμένοι και με τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Αττικής, για να υπερασπίσουμε ξανά τις θέσεις εργασίας και το εκπαιδευτικό έργο όλων των σχολείων και όλων των συναδέλφων, από τη νέα απόπειρα περικοπών, μετακινήσεων, πλαστών υπεραριθμιών, συγκάλυψης των πραγματικών κενών, αναστολής εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης, που επιχειρείται από τις πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΥΠΑΙΘ, που ακολουθεί πιστά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τους αντίστοιχους νόμους για τη λειτουργία της Δημόσιας Εκπ/σης.

Ως αυτή την στιγμή, παρά το γεγονός ότι έχουν προσληφθεί πάνω από 20.000 χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπάρχουν εκατοντάδες κενά (δασκάλων, νηπιαγωγών, εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών παράλληλής στήριξης) στα νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας. Ακόμα χειρότερα υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών (μόνιμων και αναπληρωτών) στα νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (παρανομίες στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, επιλεκτική παρουσίαση – απόκρυψη των κενών, αυθαίρετες μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.λπ.).

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 – 10 – 2019 στις 14:00 και έχει ήδη ζητήσει συνάντηση και με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για να θέσει τα παρακάτω αιτήματά μας.

Καλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του σωματείου συμμετέχοντας σε αυτές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Ένα δάσκαλο για κάθε τμήμα 
 • Για κάθε δύο τμήματα ολοήμερου, ορισμός ενός επιπλέον δασκάλου υπεύθυνου, ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος
 • Κάλυψη με έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για κάθε αίτηση σε παράλληλη στήριξη
 • Έναν δάσκαλο σε κάθε τμήμα ένταξης
 • Έναν δάσκαλο σε κάθε τάξη υποδοχής
 • όλες τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματα
 • Κάλυψη από τις αναγκαίες ειδικότητες όλων των προβλεπόμενων ωρών των γνωστικών αντικειμένων ειδικοτήτων και στην πρωινή ζώνη και στο ολοήμερο. Δύο νηπιαγωγούς για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο
 • Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και νηπιαγωγεία
 • Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος (22 παιδιά στα τμήματα των νηπιαγωγείων και  της Α΄ τάξης του δημοτικού – Καμία σύμπτυξη τμήματος δε θα γίνει αποδεκτή).
 • Απόσυρση – κατάργηση του νόμου 4589/2019 (προσοντολόγιο) σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου.
 •  ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ (με βάση της θέσεις του κλάδου).
 • Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών (αποκλειστικά με βάση το έτος λήψης πτυχίου και ολόκληρη την προϋπηρεσία).
 • Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς με μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών σε μία φάση το Σεπτέμβρη – άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν ακόμα σε όλη την Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.
 • Όχι στις παράνομες και αυθαίρετες μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τους αρμόδιους της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.
 • Δημοσιοποίηση όλων των κενών για τοποθέτηση των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών).
 • Κάλυψη των δεκάδων κενών ειδικής αγωγής και από μόνιμους εκπαιδευτικούς που έχουν τα τυπικά προσόντα και υπηρετούν στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και ενδιαφέρονται να τα καλύψουν.
 • Κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας με τις συγκεκριμένες ειδικότητες που μας χρειάζονται και όχι με την κάλυψη εκ των ενόντων με ό,τι ωράριο περισσεύει που επιχειρεί να επιβάλλει η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.
 • Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος.
 • Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία.
 • Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους αιρετούς του Π.Υ.Σ.Π.Ε. να καταγγείλουν κάθε απαράδεκτη διαδικασία, που περιστέλλει θέσεις εργασίας και καταστρατηγεί μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και να συμβάλλουν στο μπλοκάρισμά της μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από τον σύλλογο και σε επικοινωνία μαζί του  για κάθε εργασιακό θέμα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

με βάση τις θέσεις του συλλόγου μας, δεσμευόμαστε για μια σκληρή μάχη υπέρ των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων καλώντας σε κινητοποίηση.

 

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε.  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ (Λ. Κηφισιάς 20  – Μαρούσι )

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 – 10 – 2019 ΣΤΙΣ 14:00

 

ΥΓ. Καλούμε τους όμορους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Αθήνας («Γ. Σεφέρη» και «Περικλή» να λάβουν ανάλογες αποφάσεις και να προσέλθουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 14 – 10 – 2019).

σχετικά άρθρα

«Κεραμέως–Ζαχαράκη οδηγούν σκόπιμα στην ανεργία αναπληρώτριες που εκλέχτηκαν στο ΔΣ της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους»
«Κεραμέως–Ζαχαράκη οδηγούν σκόπιμα στην ανεργία αναπληρώτριες που εκλέχτηκαν στο ΔΣ της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους»
Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας από το Συντονιστικό Αναπληρωτών - Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
«Κεραμέως–Ζαχαράκη οδηγούν σκόπιμα στην ανεργία αναπληρώτριες που εκλέχτηκαν στο ΔΣ της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους»
Πρότυπα-Πειραματικά: Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων
Πρότυπα-Πειραματικά: Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων
Μετά τις 10 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής για την κλήρωση στα Πειραματικά και τις εξετάσεις στα Πρότυπα
Πρότυπα-Πειραματικά: Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων
Νεοσυντηρητικά δόγματα στον χώρο της εκπαίδευσης
Νεοσυντηρητικά δόγματα στον χώρο της εκπαίδευσης
Ο σχεδιασμός για την εξωτερική αξιολόγηση αποκαλύπτει τη διάθεση κατηγοριοποίησης των σχολείων σε σχολεία ταχυτήτων, μια βαθιά νεοφιλελεύθερη επιλογή...
Νεοσυντηρητικά δόγματα στον χώρο της εκπαίδευσης