5o gel katalipsi
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση

 

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις βίαιες αστυνομικές επεμβάσεις εναντίον 143 προσφύγων, ανάμεσα τους 56 παιδιών, από το πρώην 5ο Λύκειο Αθήνας, τόπο αναγκαστικής κατοικίας τους (κατάληψη) στην οδό Πρασσά, στη Νεάπολη Εξαρχείων. Οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και κατόπιν σε στρατόπεδα στην Κόρινθο, στο Κιλκίς κι αλλού. Αρκετά από τα παιδιά αυτά, είχαν γραφτεί και πήγαιναν σε σχολεία των γειτονικών περιοχών. Τώρα, εκτός των άλλων, κινδυνεύουν να χάσουν το σχολείο και δυσκολεύει η συμμετοχή τους στην εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των προσφύγων με καταστολή, στρατόπεδα κλειστού τύπου και ενίσχυση των δυσκολιών για χορήγηση για το ασύλου. Ανάλογα κλιμακώνει και την επίθεση στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Πατάει γι’ αυτό στα «έργα και τις ημέρες» της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που κινήθηκε στο πλαίσιο της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, με ενίσχυση της ενεργοποίησης των ΕυρωΝΑΤΟϊκών μηχανισμών, με μακροχρόνιο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις χώρες τους, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η τραγική κατάσταση στη Μόρια, το απαράδεκτο καθεστώς εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, στο οποίο πρέπει να μπει τέλος, είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Τα νομοθετικά πλαίσια για όρους στην εγγραφή των προσφυγόπουλων στο σχολείο που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (ΑΜΚΑ, κωδικοί taxis κλπ.) αξιοποιούνται από τη ΝΔ, που ορίζει και πρόσθετες δυσκολίες, ώστε να χτυπηθεί πιο αποφασιστικά το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.

Διεκδικούμε:

  • Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, με δυνατότητα ισότιμης και πλήρους πρόσβασης στην υγεία και στην εκπαίδευση.
  • Τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, να εκπαιδεύονται στα δημόσια σχολεία με τη λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων στήριξης και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών (τμήματα υποδοχής, αίθουσες κ.τ.λ.)
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που θύματά τους είναι οι πρόσφυγες.
  • Όχι στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, να κλείσουν τα άθλια hotspots, να δοθούν χαρτιά για την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων προς τις χώρες τελικού προορισμού, να επανενωθούν άμεσα οικογένειες που ζουν χωριστά.

Οι εκπαιδευτικοί  που διδάσκουμε στους μαθητές μας, στα παιδιά μας, την αλληλεγγύη, τον αγώνα για την ειρήνη, καταδικάζουμε αυτές τις αγριότητες και τις κραυγές. Καταδικάζουμε κάθε πολιτική που στερεί από τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους τα δικαιώματά τους. Εκφράζουμε την ουσιαστική αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καύσωνας στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές: Παρέμβαση για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Ο φιλόλογος Βασίλης Μπετσάκος σχολιάζει το ερώτημα για το «ἐν αὐτοῖς» και ζητά να μη χαθούν μόρια για απαντήσεις που τεκμηριώνονται φιλοσοφικά
Πανελλαδικές: Παρέμβαση για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
ερασμους
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
«Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί γνώρισαν από κοντά το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου και συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που...
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου
Χιούμορ με αιχμές για τη χρήση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων: Η επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου στη Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου