5o gel katalipsi
Ανακοίνωση

 

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις βίαιες αστυνομικές επεμβάσεις εναντίον 143 προσφύγων, ανάμεσα τους 56 παιδιών, από το πρώην 5ο Λύκειο Αθήνας, τόπο αναγκαστικής κατοικίας τους (κατάληψη) στην οδό Πρασσά, στη Νεάπολη Εξαρχείων. Οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και κατόπιν σε στρατόπεδα στην Κόρινθο, στο Κιλκίς κι αλλού. Αρκετά από τα παιδιά αυτά, είχαν γραφτεί και πήγαιναν σε σχολεία των γειτονικών περιοχών. Τώρα, εκτός των άλλων, κινδυνεύουν να χάσουν το σχολείο και δυσκολεύει η συμμετοχή τους στην εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των προσφύγων με καταστολή, στρατόπεδα κλειστού τύπου και ενίσχυση των δυσκολιών για χορήγηση για το ασύλου. Ανάλογα κλιμακώνει και την επίθεση στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Πατάει γι’ αυτό στα «έργα και τις ημέρες» της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που κινήθηκε στο πλαίσιο της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, με ενίσχυση της ενεργοποίησης των ΕυρωΝΑΤΟϊκών μηχανισμών, με μακροχρόνιο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις χώρες τους, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η τραγική κατάσταση στη Μόρια, το απαράδεκτο καθεστώς εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, στο οποίο πρέπει να μπει τέλος, είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Τα νομοθετικά πλαίσια για όρους στην εγγραφή των προσφυγόπουλων στο σχολείο που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (ΑΜΚΑ, κωδικοί taxis κλπ.) αξιοποιούνται από τη ΝΔ, που ορίζει και πρόσθετες δυσκολίες, ώστε να χτυπηθεί πιο αποφασιστικά το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.

Διεκδικούμε:

  • Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, με δυνατότητα ισότιμης και πλήρους πρόσβασης στην υγεία και στην εκπαίδευση.
  • Τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, να εκπαιδεύονται στα δημόσια σχολεία με τη λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων στήριξης και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών (τμήματα υποδοχής, αίθουσες κ.τ.λ.)
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που θύματά τους είναι οι πρόσφυγες.
  • Όχι στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, να κλείσουν τα άθλια hotspots, να δοθούν χαρτιά για την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων προς τις χώρες τελικού προορισμού, να επανενωθούν άμεσα οικογένειες που ζουν χωριστά.

Οι εκπαιδευτικοί  που διδάσκουμε στους μαθητές μας, στα παιδιά μας, την αλληλεγγύη, τον αγώνα για την ειρήνη, καταδικάζουμε αυτές τις αγριότητες και τις κραυγές. Καταδικάζουμε κάθε πολιτική που στερεί από τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους τα δικαιώματά τους. Εκφράζουμε την ουσιαστική αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
61 προσλήψεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - Αμέσως μετά το Πάσχα οι αιτήσεις
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη 61 θέσεων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
61 προσλήψεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - Αμέσως μετά το Πάσχα οι αιτήσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών από 1η Ιανουαρίου 2027
Απαγόρευση στα social media για παιδιά κάτω των 15 από την 1η Ιανουαρίου 2027 - Εντός του καλοκαιριού η νομοθέτηση (Video)
Μητσοτάκης: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών από 1η Ιανουαρίου 2027