ΕΑΠ στο ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής: Σχετικά με τα κενά και τη β΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών
Ενημερωτικό σημείωμα της Ενωτικής Αριστερής Πρωτοβουλίας - Κάλεσμα σε κινητοποίηση 4/10 στο υπ. Παιδείας

           Τα τεράστια κενά μετά και τη β΄φάση προσλήψεων καλύπτονται με συνδυασμούς  σχολείων “εξόντωσης” των αναπληρωτών.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ανακοίνωσε χθες το συνδυασμό σχολείων  και τοποθέτησε σήμερα τους αναπληρωτές της β΄φάσης. Αντίθετα με την πρώτη φάση που δόθηκαν στους συναδέλφους όλα τα κενά για την κάλυψη του ωραρίου τους και για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν με τη γνώμη του ΠΥΣΔΕ,στη β΄φάση δόθηκαν κενά κατά προτρεραίότητα και χωρίς να περάσουν από το ΠΥΣΔΕ.

Στο όνομα των ελάχιστων προσλήψεων και στη β΄φάση (18 στην Α΄περιοχή και 23 στη Β΄περιοχή με τρεις αναπληρωτές να μην τοποθετούνται, 13 ΣΜΕΑΕ/Τ.Ε και 2 παράλληλη στήριξηΑΜΩ ) σε σχέση με τα μεγάλα κενά   που απομένουν  στα σχολεία της ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής τόσο σε Γυμνάσια, όσο και Λύκεια (Ο.Π, κατευθύνσεις, μαθήματα γενικής Παιδείας) οι αναπληρωτές τοποθετήθηκαν σε κενά κατά κύριο λόγο σε Ο.Π ΓΕΛ ή σε Γυμνάσια με πολλά κενά της ειδικότητας. Τα “πακέτα” σχολείων που δόθηκαν στους αναπληρωτές οδηγούν  σε εξόντωση των αναπληρωτών  και στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τα σχολεία για να βγάλουν πρόγραμμα προκειμένου να καλύψουν τις μετακινήσεις,αφού τα μαθήματα Ο.Π είναι 7ωρα και η διδασκαλία τους γίνεται τουλάχιστον τρεις με τέσσερεις φορές την εβδομάδα .Κατά συνέπεια ο αναπληρωτής που τοπθετείται π.χ   στο 2ο ΓΕΛ Καλυβίων (Λαγονήσι) 7 ώρες, , 2ο ΓΕΛ Μαρκόπουλου (Πόρτο Ράφτη) 7ώρες , ΓΕΛ Ν.Μάκρης 7ώρες θα χρειαστεί να μετακινείται τουλάχιστον 30χλμ από το ένα σχολείο στο άλλο μέσα στην ίδια μέρα για να καλύψει το ωράριο του σε περιοχές χωρίς συγκοινωνιακή σύνδεση.Αναπληρωτής τοποθετείται στο Εσπερινό Λαυρίου και ΓΕΛ Ν.Μάκρης για Ο.Π με συνέπεια να είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην υπάρχει μέρα που να χρειαστεί να καλύψει ωράριο την ίδια μέρα σε πρωινό και εσπερινό (κάτι που απαγορεύεται από το νόμο).

  Είναι φανερό πως η επιλογή του μοιράσματος της φτώχειαςκαι της εξόντωσης των αναπληρωτών  απο τη ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής δε λύνει κανένα πρόβλημα.  Γυμνάσια και ΓΕΛ ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών δεν μπορούν να κλείσουν το πρόγραμμα τους, μαθητές δεν έχουν τους καθηγητές τους και εκατοντάδες διδακτικές ΄ώρες χάνονται.

Είναι αυτονόητο πως η ευθύνη για το αδιέξοδο είναι στην κυβέρνηση της Ν.Δ η οποία πιάνοντας το νήμα από την προήγουμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. προχωρά στην κάλυψη των κενών με το σταγονόμετρο και σε μέτρα περικοπής των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Η συνέχιση της πολιτικής των εγγραφών και μετεγγραφών στα εγκεκριμένα τμήματα που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ατιπαιδαγωγική συνδιδασκαλία ομάδων προσανατολισμού και ΕΠΑΛ που οδηγεί σε λειτουργία τμημάτων με το μέγιστο αριθμό μαθητών, οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις όλων των προηγούμενων μνημονιακών χρόνων (β΄ξένη γλώσσα, υπεύθυνοι εργαστηρίων, αλλαγές προγραμμάτων σπουδών στα γυμνάσια, συγκρότηση τμημάτων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες/εαε κλπ) , ο νόμος για το Λύκειο του κ. Γαβρόγλου στοχεύουν εκτός των άλλων στην περικοπή του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ιδιαίτερα των ελαστικά εργαζόμενων θυσιάζονται στο βωμό των δημοσιονομικών κοφτών και πλεονασμάτων. Όσα μέτρα όμως και να πάρουν τα δέκα χρόνια μόνιμης αδιοριστίας αφήνουν βαρύ το αποτύπωμα τους στο δημόσιο σχολείο. Η αύξηση των οργανικών κενών και η έκρηξη των λειτουργικών κενών δεν μπορούν να καλυφθούν με την επέκταση της ελαστικής εργασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πούλησε ανέξοδα προεκλογικά ψεύτικες ελπίδες περί 10.500 διορισμών σε τρία χρόνια και 4.500 διορισμούς στην Ε.Α προκειμένου να περάσει το προσοντολόγιο ,ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ  και η Υπουργός Παιδείας δηλώνει πως θα γίνει καταγραφή των αναγκών και μετά θα αποφασίσει. Οι 4.500 διορισμοί στην Ε.Α  πάνε όλο και πιο πίσω. Ταυτόχρονα δηλώνει πως όχι μόνο θα εφαρμόσει το προσοντολόγιο, αλλά θα προχωρήσει και σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Απαιτείται πιάνοντας το νήμα των προηγούμενων αγώνων και του Γενάρη του μεγάλου αγώνα της  εκπαίδευσης ενάντια στο προσοντολόγιο και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με πτυχίο και προϋπηρεσία να συνεχίσουμε αποφασιστικά για μόνιμους μαζικούς διορισμούς με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Να μην αποδεχτούμε /Να μη συμβιβαστούμε με τη “κανόνικοτητα” της λεηλασίας των εργασιακών δικαιωμάτων μας   και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να παρέμβουν άμεσα:

  • Να δοθούν τώρα όλα τα κενά για τοποθέτηση των αναπληρωτών/Οχι στους εξοντωτικούς συνδυασμούς σχολείων .
  • Να γίνει τώρα η γ΄φάση πρόσληψης και να καλυφτούν όλα τα κενά.
  • Όχι στα υπεράριθμα τμήματα .Να ανοίξουν όλα τώρα.Καμιά συγχώνευση τμήματος
  •  20 μαθητές στο τμήμα-15 κατευθύνσεις-10 στα εργαστήρια. 
  • Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα ένταξης/Να καλυφθούν όλοι οι μαθητές με παράλληλη στήριξη.
  • Να λειτουργήσουν Τ.Υ για προσφυγόπουλα.
  • Ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Τέρμα στο παζάρι ελπίδων.Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με πτυχίο και προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολόγιου.

        ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10 ,1.00 μ,μ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    

σχετικά άρθρα

Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)
Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)
Ο ηλικιωμένος κατέβηκε από τρόλεϊ και οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο
Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)