Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το “Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο” στο Ρέθυμνο

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου

3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ (από 11 π.μ. μέχρι λήξη ωραρίου)

Σε συνέχεια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου ως αντίδραση στο «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο» που προωθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ., η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου από 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Διεκδικούμε:

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση.
  • Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».
  • Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  • Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν μαζί με τον ιδιωτικό τομέα στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ. στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου με βασικό αίτημα  την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

3ωρη στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο

Δυναμική Παρουσία στο Συλλαλητήριο

στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στις 11:00 πμ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξερολιθια
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
Το Δημοτικό Σχολείο Φολεγάνδρου, ένα μικρό σχολείο στις Κυκλάδες, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά στη Φολέγανδρο: Μια ζωντανή παράδοση»
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
zesti 2
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες και οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
empola_7.jpg
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
Η επιδημία σε Κονγκό και Ουγκάντα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία – «Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
foroum
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum
«Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχαν οι παρουσιάσεις που ανέδειξαν τη δημιουργικότητα των φοιτητών/τριών και τη μεταφορά της πανεπιστημιακής γνώσης...
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum