Thumbnail
Πριν ακόμα ψηφιστεί ο συνδικαλιστικός νόμος βρέθηκαν οι πρόθυμοι να τον εφαρμόσουν….

Με ένα πρωτοφανές έγγραφο, που μας γυρνάει δεκαετίες πίσω, ο δ/ντης Δ.Ε. Λέσβου παρεμβαίνει στα εσωτερικά της ΕΛΜΕ Λήμνου. Συγκεκριμένα απευθύνει ερώτημα στη Περιφερειακή Δ/νση και στην ΟΛΜΕ για το αν μπορεί να είναι πρόεδρος του σωματείου αναπληρωτής εκπαιδευτικός και επίσης αν μπορεί να είναι μέλος του σωματείου ο αναπληρωτής που απολύθηκε στις 30/06.

Ο δ/ντης Δ.Ε. Λέσβου κάνοντας πως δε γνωρίζει, παρεμβαίνει στο σωματείο θεωρώντας έτσι ότι θα απαλλαγεί από “ενοχλητικές” φωνές, έχοντας βέβαια το αέρα των επιδιώξεων της κυβέρνησης της ΝΔ που θέλει να βάλει συνολικά τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο γύψο.

Αφού λοιπόν δε γνωρίζει ο κ. δ/ντης να το ενημερώσουμε εμείς για τις απορίες που έχει:

  • Μόνιμοι και αναπληρωτές εδώ και πολλά χρόνια με τους αγώνες τους έχουν καταφέρει οι συμβασιούχοι να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στα σωματεία, να ψηφίζουν ισότιμα, να εκλέγουν και να εκλέγονται όμοια με τους μόνιμους. Τα σωματεία δεν δέχονται υποδείξεις για το ποιός θα είναι στη διοίκηση τους.
  • Το ποιος θα είναι μέλος των ΕΛΜΕ και ποιος θα διαγράφεται δε το αποφασίζει ούτε το κράτος, ούτε οι διοικητικές υπηρεσίες, ούτε οι εργοδότες παρά μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Οι ΕΛΜΕ δεν “απολύουν” τους αναπληρωτές στις 30/6 όπως κάνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Δηλώνουμε όμως και στον δ/ντη εκπαίδευσης ότι τέτοιες πρακτικές αυταρχισμού και εκφοβισμού, όπως εκείνες που επέδειξε στην επίσκεψη του στη Λήμνο στις 12/09/2019, ενάντια στη διοίκηση του σωματείου, οι απροκάλυπτες απειλές και παρεμβάσεις δεν θα περάσουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους συλλογικά, μαζί με τα σωματεία μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να δώσουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους εργασιακούς χώρους.

Να δυναμώσουμε τη δράση μας μέσα από τα σωματεία!

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ 24 Σεπτέμβρη!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2025: Η μαθήτρια που πέτυχε το «απόλυτο 20» στην Οικονομία και πάει για ΑΣΟΕΕ

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakopoiisi_paidioy.jpg
Καραμανδάνειο: Τι αποκαλύπτει ο πατέρας του 7χρονου για τα σημάδια στην πλάτη
Η υπόθεση που έχει προκαλέσει ανησυχία στην Πάτρα αφορά ένα 7χρονο αγόρι ΑμεΑ, το οποίο εξετάστηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όταν...
Καραμανδάνειο: Τι αποκαλύπτει ο πατέρας του 7χρονου για τα σημάδια στην πλάτη
εκλογες
Δημοσκόπηση MRB: Ποσοστό 74,5% θεωρεί ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Δημοσκόπηση MRB: Το 51,8% διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία
Δημοσκόπηση MRB: Ποσοστό 74,5% θεωρεί ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ