Σύλλογος ΠΕ Κ. Σωτηρίου: Να λειτουργήσουν όλα τα ολοήμερα τώρα!
Όχι στο κούρεμα –αποψίλωση ωρών από τα σχολεία μας!

Όχι σε επιπλέον μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων!

Προσμέτρηση όλων των αναγκών με άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών!

Με δεδομένη την άθλια εικόνα των νηπιαγωγείων μας: μια νηπιαγωγός για δυο τμήματα 3ο Ν/Γ Αναβύσσου χωρίς ολοήμερο, με  εκ περιτροπής προσέλευση νηπίων –προνηπίων καθώς για το 2θέσιο νηπιαγωγείο ( 4ο Ν/Γ Λαυρίου)  υπάρχει μια νηπιαγωγός. Στο σύνολο των  39 νηπιαγωγείων τους συλλόγου υπάρχουν 15 κενές θέσεις νηπιαγωγών με τα περισσότερα  από αυτά να αδυνατούν να λειτουργήσουν  το ολοήμερο τμήμα τους (2ο Λαυρίου, 3ο Λαυρίου, 1ο Κερατέας, 3ο & 4ο Κερατέας, 2ο Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας , 2ο Ν/Γ Κορωπίου &  Ν/Γ Κουβαρά κ.ά.)

Κενό τάξης στο 2ο Δ/Σ Λαυρίου.

Με 20 δημοτικά  χωρίς εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής.

5 κενά στα ΖΕΠ  & 7 κενά σε Τμήματα ένταξης Δ/Σ  & 2 κενά σε Τμήματα ένταξης Ν/Γ& 3 κενά σε εικαστικούς ΠΕ08.

20 κενά σε Παράλληλες στηρίξεις

Με το ειδικό Δ/Σ Λαυρίου χωρίς καμία ειδικότητα ( εικαστικά, θεατρική, μουσική γυμναστική), έλλειψη βοηθητικού προσωπικού, ψυχολόγου, κοιν. λειτουργού, εργο-λογοθεραπευτών.

Με κλειστά, μια βδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων, τα περισσότερα ολοήμερα εξαιτίας του ότι δεν δόθηκαν τα αναγκαία κενά δασκάλου για ολοήμερα.

Πέρα του αιτήματός μας ότι οφείλει σε κάθε σχολείο με δύο τμήματα ολοημέρου  να τοποθετείται ένας δάσκαλος, παρατηρείται ότι σε σχολεία με 3+ τμήματα ολοήμερου υπάρχει έλλειμμα που δεν καλύπτεται ακόμη και με λογιστική χρήσης ωρών παρά μόνο με διάθεση επιπλέον εκπαιδευτικού. Κακώς δε δόθηκαν εξ αρχής τα κενά.                                                                                         Αδήριτη ανάγκη για επιπλέον εκπαιδευτικό έχουν τουλάχιστον 13 σχολικές μας μονάδες.

1ο & 2ο Δ/Σ Καλυβίων,  Δ/Σ Κουβαρά,  2ο Δ/Σ Αναβύσσου και 2ο & 4ο Δ/Σ Μαρκοπούλου, 1ο & 3ο Δ/Σ Πόρτο Ράφτη,  4ο & 5ο Δ/Σ Κορωπίου, Δ/Σ  Κιτσίου,      2ο & 3ο Δ.Σ. Παιανίας.

Η Δ/νση Αν. Αττικής για άλλη μια φορά ξεκινά εκτεταμένα είτε μέσω διευθυντών, είτε υποδεικνύοντας «οικειοθελείς» μετακινήσεις σε συναδέλφους αναπληρωτές ειδικοτήτων. Στόχος  η εξασφάλιση 2-3 ωρών για συμπλήρωση= «μπάλωμα» άλλης σχολικής μονάδας. Διαλύοντας τον προγραμματισμό των συναδέλφων, προσθέτοντας επιπλέον σχολική μονάδα και μετακίνηση ενώ στην πραγματικότητα δε καλύπτεται η ανάγκη και δε λύνεται το πρόβλημα στο σχολείο υποδοχής.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Δεν αποδεχόμαστε μια οριακή λειτουργία στη λογική της λογιστικής και των μηδενικών πλεονασμάτων. Προσμετράμε και την τελευταία ώρα ενισχυτικής διδασκαλίας καθώς οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται ελλείψη τιμημάτων ένταξης, ελλείψη διαγνώσεων, ελλείψη κάλυψης παράλληλης στήριξης.

Αύριο 19/9 καλούνται οι Δ/νσεις Π.Ε.  να δώσουν κενά προκειμένου να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών Β΄Φάσης .

Καλούμε:

Τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής να σταματήσει να αφυδατώνει τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς με επιπλέον μετακινήσεις και να δώσει όλα τα κενά προσμετρώντας τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Τους διευθυντές και συλ. διδασκόντων να μην αποδέχονται με προφορικές εντολές αλλαγές που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της σχ. μονάδας.

Τους συναδέλφους να μην αποδέχονται υποδείξεις «οικειοθελούς» μετακίνησης. Το ΠΥΣΠΕ που έκανε την αρχική τους τοποθέτηση έχει την ευθύνη για τυχόν επανατοποθετήσεις.

Τους αιρετούς να μη συναινέσουν σε κανένα πολλαπλασιασμό μετακινήσεων συναδέλφων και αποψίλωση ωρών των σχολείων.

Για αιτήσεις βελτίωσης θέσης

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους αναπληρωτές που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση βελτίωσης να το κάνουν εγκαίρως πριν τη Β΄ φάση προσλήψεων που πιθανά θα είναι την επόμενη εβδομάδα.  θα επιμείνουμε να εξεταστούν όλα πριν την τοποθέτηση  των εκπαιδευτικών Β΄ φάσης προκειμένου να δοθούν σωστά τα κενά για τους προσληφθέντες για τη Β΄ Φάση.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                                        Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                 Γιάννης Ρούπ

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3