ΑΡΠΑ και συνεργαζόμενοι: Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση 14/6
ΑΡΠΑ και συνεργαζόμενοι της ΕΛΜΕ Ηλείας

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δεν παρέστη  ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ. Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ψηφίστηκαν είναι τα εξής:

1. Συνέδριο ΟΛΜΕ: υποβλήθηκαν οι παραιτήσεις κάποιων εκπροσώπων από το ΠΑΜΕ και τελικά η εκπροσώπηση στο συνέδριο θα γίνει από τον Ανδρεανίδη Αντώνιο. Η ΑΡΠΑ θα εκπροσωπηθεί από τον Ασμή Λάζαρο και η ΕΑΚ δεν είχε αποφασίσει ακόμα ποιος θα είναι ο σύνεδρος. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ δεν προσήλθε στο Δ.Σ. Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της διαμονής και των εξόδων των συνέδρων και αποφασίστηκε το σύνολο των εξόδων να ανέλθει στα 150 ευρώ και να καλύψει η ΕΛΜΕ τυχόν διαφορές στην τιμή του ξενοδοχείου. Όσον αφορά τα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο το ΠΑΜΕ και ιδιαίτερα η ΕΑΚ υποστήριξαν με θέρμη πως η κάθε παράταξη θα παρουσιάσει τις θέσεις της ξεχωριστά και δεν είναι αναγκαίο να παρουσιαστούν αποφάσεις της ΕΛΜΕ.

2. Συνδρομή ΟΛΜΕ: αποφασίστηκε να υπάρξει ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ σχετικά με την απαίτηση της ΟΛΜΕ για υποχρεωτική παρακράτηση της συνδρομής. Όλες οι παρατάξεις του Δ.Σ. εξέφρασαν την αντίρρησή τους σε αυτή τη θέση της ΟΛΜΕ.

3. Αντισεισμική προστασία: αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα μετ΄επιτάσεως στις νέες δημοτικές αρχές.

4. Υπηρεσιακές μεταβολές: λόγω της προεκλογικής περιόδου παύουν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές . Το Δ.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παρέμβαση της ΕΛΜΕ στο ΠΥΣΔΕ ,όταν συζητηθεί το θέμα των υπεραριθμιών, ώστε το ΠΥΣΔΕ να μην βγάλει σωρηδόν υπεραριθμίες, όπως έγινε πέρυσι.

5. Αξιολόγηση – Αυτοαξιολόγηση: η ΑΡΠΑ επανέφερε το θέμα και υποστήριξε την ανάγκη να τεθεί τόσο στο συνέδριο όσο και στα σχολεία του νομού εκ νέου. Επιπρόσθετα, προσκόμισε κείμενο συντονισμού με άλλες ΕΛΜΕ και με συλλόγους της πρωτοβάθμιας για να συνυπογραφεί. Το κείμενο αυτό αποτελεί μια υποτυπώδη προσπάθεια συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων απέναντι στην υλοποίηση της αποτίμησης-αυτοαξιολογησης από τη νέα σχολική χρονιά όπως έχει αποφασιστεί από το υπουργείο. Ένας συντονισμός που έχει κριθεί αναγκαίος από την υπονομευτική στάση της σημερινής ΟΛΜΕ. Το κείμενο μετά από πολύ συζήτηση πέρασε με ψήφους της ΑΡΠΑ και του ΠΑΜΕ.Η ΕΑΚ πίστη στο ρόλο της κυβερνητικής παράταξης αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα από τα κάτω.

6. Χωροταξικό-εγγραφές-τμήματα: Επιμείναμε και συμφωνήθηκε η παρέμβαση της ΕΛΜΕ στον Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης, ούτως ώστε να υπάρξει ισοκατανομή στο χωροταξικό των ΓΕΛ. Μπορεί να μην επιτεύχθηκε ο στόχος για συνάντηση των διευθυντών από την ΕΛΜΕ, παρόλη τη δέσμευση του Διευθυντή Δ/θμιας στο μέλος της ΟΛΜΕ Χ. Ζαγανίδη για αποδοχή όποιας εκ νέου κοινής πρότασης των διευθυντών των ΓΕΛ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος ο Διευθυντής απαλλάσσεται από την υποχρέωση του να εξασφαλίσει την ισοκατανομή. Επίσης στη συνάντηση με τη Διοίκηση να τεθούν και τα θέματα  της μη αύξησης του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, της έγκρισης όλων των ολιγομελών τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

21-06-2019

σχετικά άρθρα

Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία
Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία
Δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη 
Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία