Thumbnail
Ανακοίνωση

Τέσσερις εργαζόμενοι μαθητές «κόπηκαν» στις Πανελλήνιες εξετάσεις από την εργοδοσία!
Άμεσα να παρέμβει το Υπουργείο για να μην χάσουν οι μαθητές το δικαίωμα στις σπουδές!

Τέσσερις από τους έξι μαθητές του εσπερινού Λυκείου Χανίων έχασαν το δικαίωμα να δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς η εργοδοσία δεν τους επέτρεψε ούτε καν να αλλάξουν βάρδια, όπως και οι ίδιοι είχαν ζητήσει, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Μάλιστα η διευθύντρια του σχολείου που ενημέρωσε για το απαράδεκτο αυτό γεγονός ανέφερε ότι είχε προτείνει να επικοινωνήσει το σχολείο με τους εργοδότες, αλλά οι μαθητές αρνήθηκαν κάτι τέτοιο, «φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους». 

Η ανάλγητη στάση των εργοδοτών διευκολύνεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα θεσμικό πλαίσιο, που να υποστηρίζει το δικαίωμα αυτό για τους εργαζόμενους μαθητές, παρόλο που τα σωματεία των εκπαιδευτικών έχουν διεκδικήσει να υπάρξει μια νομική κατοχύρωση για τους μαθητές από όλες τις κυβερνήσεις, χωρίς να έχει υπάρξει καμία θετική ανταπόκριση. 
.  
Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς δεν πρέπει να επιτρέψουν οι μαθητές αυτοί να χάσουν το δικαίωμα να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Άμεσα πρέπει να γίνει παρέμβαση από την πολιτεία και οι μαθητές αυτοί να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, που προβλέπονται για μαθητές που είχαν σοβαρό κώλυμα για να δώσουν Πανελλήνιες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kintzios
Σπύρος Κίντζιος, Πρύτανης Γεωπονικoύ Πανεπιστημίου Αθηνών στο alfavita.gr: Καλλιεργώντας τους ηγέτες της βιώσιμης καινοτομίας σε έναν κόσμο που αλλάζει
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Καλλιεργώντας τους Ηγέτες της Βιώσιμης Καινοτομίας σε έναν Κόσμο που Αλλάζει
Σπύρος Κίντζιος, Πρύτανης Γεωπονικoύ Πανεπιστημίου Αθηνών στο alfavita.gr: Καλλιεργώντας τους ηγέτες της βιώσιμης καινοτομίας σε έναν κόσμο που αλλάζει