Thumbnail
Ψήφισμα της ΓΣ του Συλλόγου

            Η ημερήσια διάταξη για την 88η Γενική Συνέλευση του κλάδου που κατέθεσε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τις Γ.Σ. και την 88η Γ.Σ. του κλάδου:

  • Δεν λέει κουβέντα για το προσοντολόγιο και την ειδική αγωγή.
  • Αποδέχεται βασικές πλευρές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
  • Αποδέχεται πλήρως της αξιολόγηση του σχολείου, του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω αποσπάσματα:

        «Θα πρέπει να αξιολογούνται όλοι οι παράγοντες και συντελεστές της εκπαιδευτικής λειτουργίας (Υπουργείο Παιδείας, υπηρεσίες και δομές της εκπαίδευσης, υλικοτεχνική υποδομή, υποστηρικτικές δομές, αναλυτικά προγράμματα, βιβλία, διοικητικό και εποπτικό δυναμικό, σχολικές μονάδες, μαθητές και εκπαιδευτικοί κλπ.) στο πλαίσιο ενός ενιαίου συστήματος αλληλοϋποστηριζόμενων και αλληλοεξαρτώμενων διαδικασιών».

        «Είμαστε υπέρ ενός συστήματος αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού,  που θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, που θα αναγάγει τη σχολική μονάδα σε χώρο προσφοράς και δημιουργίας».

Ούτε λόγος για την απεργία-αποχή. Αν η θέση αυτή για την αξιολόγηση γίνει θέση του Κλάδου θα ανοίξει το δρόμο στην σημερινή ή σε όποια αυριανή Κυβέρνηση για να προχωρήσει σε σκληρά αξιολογικά μέτρα. Η επίκληση της εισήγησης αυτής για μια «μη τιμωρητική» αξιολόγηση αναπαράγει το αφήγημα των κυβερνήσεων των τελευταίων 22 χρόνων για να κάμψουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Καλούμε άμεσα το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αποσύρει την εισήγηση του για την προσωρινή ημερήσια διάταξη της 88ης Γ.Σ. του κλάδου και να την αναδιαμορφώσει με βάση τις ανάγκες της περιόδου.

Να μπει ξεκάθαρα και διακριτά το ζήτημα της απόσυρσης του προσοντολογίου και μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προυπηρεσία. Η ΔΟΕ να εισηγηθεί απεργία-αποχή, να την ψηφίσει και να προετοιμάζει τον κλάδο για τη σκληρή μάχη που έρχεται.

Επίσης, διακριτά πρέπει να μπουν ως θέματα στην ΗΔ τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και της εκπαίδευσης των προσφύγων. Ειδικά για τους πρόσφυγες πρέπει επιτέλους να πάψει το αίσχος των ΔΥΕΠ και τα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στο πρωινό σχολείο ως ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xylodarmos
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
Ποιος προστατεύει στην πράξη τον εκπαιδευτικό όταν το σχολείο μετατρέπεται σε χώρο κινδύνου;
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
ΤΣΙΑΚΟΥΜΗΣ
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων
tiropita
Τυρόπιτα-εξπρές στην τοστιέρα: Σπιτική συνταγή έτοιμη σε 15 λεπτά
Όταν ο χρόνος πιέζει αλλά η ανάγκη για ένα σπιτικό και θρεπτικό σνακ παραμένει, η τυρόπιτα στην τοστιέρα αποτελεί μια εξαιρετικά πρακτική επιλογή.
Τυρόπιτα-εξπρές στην τοστιέρα: Σπιτική συνταγή έτοιμη σε 15 λεπτά