Ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς του αιρετού του ΚΥΣΕΕΠ, Βασίλη Βούγια*

Ανάλυση Οργανικών Θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ – Χρονοδιάγραμμα για υπηρεσιακές μεταβολές και διορισμούς.

Πλήρες ενημερωτικό σημείωμα μετά τη σύσταση των 943 νέων θέσεων. Ανάλυση Οργανικών Θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ –

Χρονοδιάγραμμα για τις υπηρεσιακές μεταβολές και διορισμούς Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ) με τις 943 νέες Οργανικές Θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) κατά κλάδο. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ)

Με την Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου, συστήνονται νέες Οργανικές Θέσεις για το ΕΕΠ και ΕΒΠ στα Ειδικά Σχολεία μετά από πολλά χρόνια.

Η δαπάνη

Η δαπάνη, σύμφωνα με το ΦΕΚ, ανέρχεται στο ύψος 6.344.504 € για το έτος 2019 (περίοδος Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019) και ετησίως 19.033.512 €.

Το ποσό αυτό θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και θα προβλέπεται και θα περιλαμβάνεται εντός των ορίων του ισχύοντος κάθε φορά Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Το σύνολο Οργανικών Θέσεων σε ΣΜΕΑΕ Ετσι οι 943 νέες Οργανικές Θέσεις ΕΕΠ έρχονται και προστίθενται στις 955 παλαιές, φτάνοντας τις 1.898 σε όλα τα Ειδικά Σχολεία της χώρας.

Το σύνολο Οργανικών Θέσεων σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ της χώρας Αν δε προσθέσουμε στον αριθμό αυτό τις 565 Οργανικές Θέσεις στα ΚΕΣΥ, έχουμε γενικό σύνολο 2.463 Οργανικές Θέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ σε όλη τη χώρα. Οι κενές Οργανικές Θέσεις Από τις 2.463, οι 715 (174 σε ΚΕΣΥ και 541 σε ΣΜΕΑΕ) είναι καλυμμένες με μονίμους μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ και ως εκ τούτου απομένουν 1.748 κενές Οργανικές Θέσεις σε όλη τη χώρα, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα

Αυτές οι 1.748 κενές Οργανικές Θέσεις θα δοθούν στις επικείμενες Μεταθέσεις μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2019, η Εγκύκλιος των οποίων θα εκδοθεί αμέσως μετά την Υπουργική Απόφαση κατανομής των άρτι συσταθέντων 943 νέων Οργανικών Θέσεων.

Μετά τις Μεταθέσεις και τις Αποσπάσεις που θα ακολουθήσουν, αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας την κατανομή των 4.500 θέσεων για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών ΕΑΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΕΠ – ΕΒΠ.

ΣΜΕΑΕ ΠΑΛΑΙΕΣ

ΣΜΕΑΕ ΝΕΕΣ

ΣΜΕΑΕ ΣΥΝΟΛΟ

ΚΕΣΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΛΟ

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ

715 ( 174 ΚΕΣΥ – 541 ΣΜΕΑΕ)

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΕΝΕΣ

πινακασ_εεπ_εβπ

Ο Βασίλης Βούγιας διατελεί αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ - ΑΦΟΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Σε 10 ημέρες ECDL εξ αποστάσεως για να προλάβετε τις προκηρύξεις

--> ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ - Αναπληρωτών - ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - Δ/ΝΤΕΣ Σχολείων

Ετήσιο (9μηνο) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο Οργάνωση - Διοίκηση της Εκπ/σης του Παν.Πελοποννήσου