ΣΕΠΕ "ο Περικλής": Παράσταση διαμαρτυρίας για τα σεμινάρια της αξιολόγησης, 15-17/4
Κήρυξη στάσεων εργασίας και αποκλεισμός του χώρου των σεμιναρίων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες αξιολόγησης που προβλέπει ο νόμος 4547/2018 για τις νέες δομές. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουν ξεκινήσει τα σεμινάρια επιμόρφωσης των Συντονιστών Εκπαίδευσης. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το υπό προώθηση πλαίσιο αξιολόγησης είναι μεταβατικό και πρωταρχικό στόχο έχει τη διαμόρφωση κουλτούρας αξιολόγησης, την αποδοχή της αξιολόγησης από το εκπαιδευτικό σώμα, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προώθηση ενός πιο «ολοκληρωμένου μοντέλου αξιολόγησης» εκπαιδευτικών και σχολείων. Πρόκειται για μια νέα μορφή απόλυτου επιθεωρητισμού. Και ταυτόχρονα, προβάλλεται η ανάγκη για μια άμεση σύνδεση της αξιολόγησης κάθε σχολικής μονάδας με την αυτονόμηση της λειτουργίας της.

Έτσι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει σήμερα να πετύχει ότι δεν πέτυχαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και να ανοίξει το δρόμο για σκληρότερα μοντέλα αξιολόγησης που θα περιλαμβάνουν και την ατομική αξιολόγηση. Όμως, το εκπαιδευτικό κίνημα, όπως απέδειξε με τις μαχητικές και μαζικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου, έχει την ικανότητα να ακυρώσει τα σχέδιά τους. Ήδη, σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι Σύλλογοι Π.Ε. της Β΄ Αθήνας, με τις αποφάσεις τους για τη δυναμική ακύρωση του σεμιναρίου για την επιμόρφωση σχετικά με την αξιολόγηση των Συντονιστών Εκπαίδευσης του 2ου ΠΕΚΕΣ Αττικής στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2019, με ξεκάθαρο κάλεσμα προς τους Συντονιστές να απέχουν από τα σεμινάρια.

Ζητάμε:

● Να αποσυρθεί ο ν. 4547/2018 και η Υ.Α. 1816/ΓΔ4 της αξιολόγησης.

● Καλούμε σε δυναμική και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας από κοινού τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών “Γ. Σεφέρης” 15 – 16 – 17 Απριλίου στην έδρα του 2ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Αττικής – Έλλης 3 Χαλάνδρι 8 π.μ.

● Μπλοκάρουμε – ακυρώνουμε τα σεμινάρια επιμόρφωσης για την αξιολόγηση των συντονιστών της Β΄ Αθήνας, στις 15, 16, 17 Απριλίου με στάσεις εργασίας και δυναμικές κινητοποιήσεις.

● Για την επιτυχία της κινητοποίησης και τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Ο Περικλής” κηρύσσει μία έως τρεις ώρες στάσεις εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες της πρωινής ζώνης, στις 15, 16 και 17 Απρίλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μόρια αναπληρωτών: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως ECDL - Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Ασύγχρονο Σεμινάριο στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Σεμινάριο 400 ωρών - Παν.Πελοποννήσου): Αιτήσεις έως Παρασκευή

best of network