Αξεπέραστος κυβερνητικός συνδικαλισμός

Ο αιρετός των Προοδευτικών Ρευμάτων -Ενωμένων Εκπαιδευτικών ψήφισε την εισήγηση της Δ/νσης για ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ στην Αν Αττική!!! Γιατί ;

Με την ανακοίνωσή μας στις 17/3/2019 όπου καταγγέλλαμε ότι δεν έχουμε ενημέρωση για ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που συζητιέται  στο ΠΥΣΠΕ αυτό της οργανικής σύνθεσης προκαλέσαμε επιτέλους την απάντηση των αιρετών και την ενημέρωση με ανακοινώσεις τους.

Ο αιρετός και αναπλ. αιρετός των  ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ προχώρησαν σε δεύτερο Ενημερωτικό στις 22/3 για τη συνεδρίαση στις 12/3 όπου παραδέχονται ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν την εισήγηση της Δ/ΝΣΗΣ!!!!! η οποία ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ για την Αν. Αττική. Ταυτόχρονα ισχυρίζονται -αντίθετα από τον πίνακα που μας κοινοποιούν και υπερψήφισαν - ότι υποστήριξαν την ανάγκη ίδρυσης νέων οργανικών θέσεων !!!!

Έχουν υποχρέωση να εξηγήσουν σε όλους τους συναδέλφους :

1. Γιατί χρειάστηκαν 10 μέρες από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 12/3 για να θυμηθούν όχι στο 7ο ενημερωτικό της επόμενης μέρας αλλά στο 9ο ενημερωτικό - μετά την καταγγελία μας 17/3 - να μας ανακοινώσουν τον πίνακα που αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ και οι ίδιοι ψήφισαν ;

2. Πως ισχυρίζονται ότι πρότειναν στη συνεδρίαση «αύξηση οργανικών θέσεων» ενώ ο πίνακας αποτυπώνει ακριβώς το αντίθετο ;  Ακριβώς γι αυτό έγινε και η μαζική παράσταση των 3 συλλόγων στη Δ/νση Αν Αττικής στις 27/3 όπου όλοι παραδέχτηκαν ότι ΔΕΝ υπάρχει αποτύπωσει των πραγματικών αναγκών στην απόφαση του ΠΥΣΠΕ.

3. Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο Ψήφισαν - Νομιμοποίησαν την πρόταση της Δνσης και την πολιτική των περικοπών του Υπ. Παιδείας που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των συναδέλφων ;

4. Γιατί ούτε στο 2ο ενημερωτικό τους (22/3) ούτε μετά δεν δηλώνουν έστω ότι "έκαναν λάθος" και κακώς ψήφισαν την εισήγηση της Δ/νσης ;

Για τους ΜΗ γνωρίζοντες ενημερώνουμε ότι ο πίνακας αποτυπώνει τις οργανικές θέσεις της Δ/νσης, τους οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικούς και τα κενά και πλεονάσματα που προκύπτουν αριθμητικά από την υφιστάμενη κατάσταση. Η πιο σοβαρή πλευρά του πίνακα οργανικής σύνθεσης είναι η στήλη με τις εκτιμήσεις για κενά και πλεονάσματα. Σ΄ αυτή τη στήλη αποτυπώνεται η πρόταση της Δ/νσης και του ΠΥΣΠΕ για το ποιες επιπλέον οργανικές θέσεις θεωρεί ότι είναι αναγκαίες για την λειτουργία των σχολικών μονάδων στην Αν Αττική - στην ουσία προσδιορίζει τις ανάγκες της Δ/νσης.

Στην πρόταση της Δ/ντριας εκπαίδευσης που υπερψήφισε ο αιρετός των ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΡΕΥΜΑΤΩΝ οι δύο στήλες - οι σημερινές διαφορές και η στήλη με τις εκτιμήσεις - είναι απολύτως ίδιες!!!!

Δηλαδή το ΠΥΣΠΕ με την απόφασή του ΔΕΝ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ για την Αν. Αττική πέρα από τις υπάρχουσες.

Από που νομιμοποιείται  αιρετός να ταυτίζεται με τη διοίκηση σε ένα τόσο καθοριστικό ζήτημα ; Ποιον νομίζει ότι εκπροσωπεί στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ;

Καθολικό αίτημα του κλάδου είναι να καλύπτονται όλες οι ανάγκες - και αυτές που σήμερα εμφανίζονται ως λειτουργικές - με μόνιμες οργανικές θέσεις και όλοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν την οργανική τους θέση.

Ο αιρετός και ο αναπλ. αιρετός δυστυχώς ήξεραν και ΔΕΝ παραπλανήθηκαν

Ο τακτικός αιρετός ως γραμματέας του Δελμούζου στις 17/4/2017 υπογράφει σε απόφαση του συλλ :

«Καλούμε τους αιρετούς και τα μέλη των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή τη διαδικασία.» (ΕΔΩ το link για όλη την ανακοίνωση του συλλόγου για την οργανική σύνθεση)

Ο αναπληρωτής αιρετός ως γραμματέας του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» - 11/4 υπογράφει ανακοίνωση ενάντια στη μεθόδευση του Υπ Παιδείας για την οργανική σύνθεση : (ΕΔΩ η ανακοίνωση)

“Θα επιμείνουμε στην περσινή απόφαση του συνεδρίου της ΔΟΕ που καλεί να μπλοκάρουμε τις διαδικασίες για την εφαρμογή των περικοπών από τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του Υπουργείου.

Ως γραμματείς των συλλόγων της Αν. Αττικής υποστήριζαν τα αιτήματα του κλάδου  Στο ΠΥΣΠΕ ταυτίστηκαν με τη Διοίκηση!

Στις εκτιμήσεις της Δ/νσης όφειλαν να αποτυπώνονται:

• οι 1400 αναπληρωτές που δουλεύουν σήμερα στην Αν Αττική και παρ όλα αυτά καταγγέλλουμε ότι δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων.
  • oι νέες οργανικές που απαιτούνται για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής .
  • oι οργανικές για τους 22 μαθητές στην τάξη - πολύ περισσότερο που ο κλάδος διεκδικεί 15σε Νηπιαγωγεία , Α΄ και Β΄  και 20 στις Γ΄-ΣΤ΄ τάξεις
  • oι επιπλέον οργανικές που θα προκύψουν από  τα νέα ΤΕ και συνολικά για την ειδική αγωγή.
  • οι αναγκαίες οργανικές για τους δάσκαλους τάξεις όταν σήμερα δουλεύουν πάνω από 300 αναπληρωτές ως δάσκαλοι τάξης και η Δ/νση προσδιορίζει μόνο 171 έλλειμμα. - Μόνο η Α΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών δασκάλων φέτος ήταν 245 αναπληρωτές δάσκαλοι  και 125 Νηπιαγωγοί (το ΠΥΣΠΕ προσδιορίζει μόλις 40 Νηπιαγωγούς έλλειμμα!!!)
  • οι οργανικές που ο κλάδος διεκδικεί για το ολοήμερο (υπεύθυνος δάσκαλος και 1/50 μαθητές)
  • οι οργανικές που θα καλύψουν όλο το αναγκαίο υποστηρικτικό έργο στο σχολείο (ενισχυτική διδασκαλία, πρωινή ζώνη, ώρες για χορωδίες, πολιτιστική, αθλητική δραστηριότητα – οι αιρετοί μας τα προηγούμενα χρόνια διεκδικούσαν 2 επιπλέον ώρες σε κάθε ειδικότητα ώστε να περιορίσουν τις πολλαπλές μετακινήσεις των συναδέλφων ειδικοτήτων το ατελείωτο κυνηγητό και της τελευταίας ώρας σε 4 και 5 σχολεία!

Η πρόταση αυτή του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής θα καθορίσει μαζί με τις προτάσεις των άλλων Δ/ντών εκπαίδευσης και του περιφερειακού Δ/ντη  τη συνολική διαμόρφωση των ελλειμμάτων στο Υπ. Παιδείας για όλη τη χώρα ΚΑΙ  με βάση αυτά καθορίζεται :

• η δυνατότητα και ο αριθμός των μεταθέσεων σε κάθε Δ/νση ενώ θα επηρεάσει και τις αποσπάσεις.
  • ο σχεδιασμός για τις προσλήψεις αναπληρωτών στην επόμενη σχολική χρονιά.
  • ο αριθμός των μόνιμων διορισμών - όποτε και αν γίνουν. Εδώ θυμίζουμε ότι τόσο το Υπ. Παιδείας όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι οι διορισμοί θα γίνουν με βάση τις ανάγκες των σχολείων - δηλαδή οι πίνακες που περικόπτουν τις αναγκαίες οργανικές θέσεις θα αποτελέσουν το άλλοθι για τους μειωμένους διορισμούς είτε του μόνιμους (όποτε και αν αυτοί γίνουν) είτε των αναπληρωτών!!!!

Όταν λέγαμε πριν από τις εκλογές των αιρετών ότι οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ θα επανέφεραν την παλιά πρακτική των αιρετών της συνδιαχείρισης και συνέχειας της διοίκησης ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ότι ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ και ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ σε ένα ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ που στρέφεται ευθέως ενάντια στις θέσεις του κλάδου θα έδειχναν την πλήρη ταύτισή τους με την πολιτική του Υπουργείου και τη διοίκηση!!!

Τους καλούμε να αναθεωρήσουν τη στάση τους .

Β. ο αιρετός του ΠΑΜΕ έβγαλε ενημερωτικό όπου επιτίθεται στο ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ γιατί «λασπολογεί για τον αιρετό του ΠΑΜΕ» !

Εμείς γράψαμε : "ΔΕΝ είδαμε δημόσια καταγγελία ούτε από τους λαλίστατους σ΄ άλλα ακόμα και επουσιώδη ζητήματα Αιρετό και αναπληρωτή αιρετό των Προοδευτικών Ρευμάτων – Ενωμένων Εκπαιδευτικών ούτε βέβαια από τον πάντα άφωνο αιρετό και αναπληρωτή αιρετό του ΠΑΜΕ."

Η αλήθεια είναι ότι 5 μέρες μετά το ΠΥΣΠΕ ο αιρετός του ΠΑΜΕ δεν μας είχε στείλει ούτε στο email του συλλόγου,  ούτε στα προσωπικά email  των μελών του ΔΣ του συλλόγου, ούτε στην ιστοσελίδα του δικού του συλλόγου, ούτε στα σχολεία του συλλόγου προς τους συναδέλφους καμία ενημέρωση. Από που έπρεπε εμείς να γνωρίζουμε τη στάση του; Όφειλε αμέσως να καταγγείλει δημόσια και να παρουσιάσει τον πίνακα με τις απαράδεκτες προτάσεις της Δ/νσης για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα ;

Ως ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην οργάνωση των αγώνων για την αποτροπή των περικοπών και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

στηρίζεται από Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

και από: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ του συλλόγου «Σωκράτης»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»