Γονείς στη Κρήτη στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς στις κινητοποιήσεις και απεργίες

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης χαιρετίζει του εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά. Αυτό το δικαίωμα συνδέεται με το δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν δάσκαλο από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους, να έχουν ολοκληρωμένη μόρφωση σε όλα τα εκπαιδευτικά αντικείμενα από τις κατάλληλες ειδικότητες, τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή.

Καταδικάζουμε την κυβερνητική βία και καταστολή στις δυναμικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και καλούμε κάθε ένωση του νησιού μας, κάθε σύλλογο γονέων να δώσει δυναμικό παρών στον αγώνα για την υπεράσπιση του μορφωτικού δικαιώματος της νέας γενιάς.

Το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο δεν έρχεται να λύσει το πρόβλημα των πολύ οξυμμένων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια η αντιεκπαιδευτική πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής. Αντίθετα έρχεται να εναρμονιστεί με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την προώθηση των «εργασιακών προσόντων», των πιστοποιήσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει «διά βίου» να κυνηγούν οι εργαζόμενοι για μια κακοπληρωμένη και επισφαλή θέση εργασίας, βάζοντας τους στη «μηχανή» ανακύκλωσης της ανεργίας.

Το κυβερνητικό σχέδιο ικανοποιεί τις προεκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως έχουμε καλή μνήμη! Αντίστοιχες προεκλογικές «δεσμεύσεις» είχαμε ακούσει και πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 (τότε μιλούσε για 20.000 μόνιμους διορισμούς) αλλά και από τη ΝΔ (αυτοί μιλούσαν για 10.000 μόνιμους διορισμούς). Φυσικά κανένας μόνιμος διορισμός δεν έγινε έως σήμερα.

Δεν πιστεύουμε στα κάλπικα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την πολιτική της αδιοριστίας που ακολουθεί, ότι δήθεν οφείλεται στους δημοσιονομικούς περιορισμούς ή τις αποφάσεις του ΣτΕ, όταν την ίδια στιγμή δίνουν 4 δισ. ευρώ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, δίνουν επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών και φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο.

Μαζί με τους δασκάλους των παιδιών μας  διεκδικούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου. Το νέο σύστημα «προσλήψεων - διορισμών» βρίσκεται πολύ πίσω από τις τεράστιες ανάγκες της Εκπαίδευσης και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

• Εδώ και τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές!
  • Να γίνουν 30.000 διορισμοί με βάση τις σύγχρονες ανάγκες στην εκπαίδευση, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο!

Έχουμε οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες μας για την Εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά μας στον 21ο αιώνα.

Ηράκλειο, 17/1/19

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3