Συνεχίζουμε συμβασιούχοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, στην απεργία 17/1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ “ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

και στην συνέχεια στο ΥΜΑΘΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  στο  άγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (πλατεία Αριστοτέλους)

τη   ΠΕΜΠΤΗ  17-1-2019 και ώρα 11:30

Συναδέλφισσες-φοι,

το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, αποφάσισε και καλεί σε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλους, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις.

Συνεχίζουμε με βασικό σύνθημα "Όχι στο προσοντολόγιο – Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του ευτελισμού της προϋπηρεσίας και των απολύσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών"  οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΟΛΜΕ, ζητάμε την εδώ και τώρα απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου - τροπολογίας, καθώς επίσης μαζικούς διορισμούς  ΤΩΡΑ  και μονιμοποίηση  όλων των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες στο Δημόσιο σχολείο.

Καλούμε σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις τη ΠΕΜΠΤΗ  17-1-2019 στις 11:00

στη Βουλή στο Σύνταγμα

και   στη Θεσσαλονίκη στις 11:30 μ.μ.

στο Άγαλμα Βενιζέλου

Καταδικάζουμε τη βία και την προσπάθεια καταστολής

Το Δ.Σ. της Β΄  ΕΛΜΕ  καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που επέτρεψε την άγρια καταστολή με χημικά, και άλλα μέσα την Παρασκευή 11-1-2019, με  αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ και πρώην μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το τελευταίο διάστημα, δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων που να μην γίνεται στόχος επιθέσεων των δυνάμεων καταστολής χτυπώντας, πολλές φορές, όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς μονίμους και αναπληρωτές σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, ημέρα που σκοπεύουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

•  Απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 11:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
  • Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.
  • Οι συνάδελφοι  που επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας 11.00π.μ.-14.00μ.μ. και τις 3 πρώτες ώρες του προγράμματος για τα εσπερινά σχολεία. Η Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κηρύσσει συμπληρωματικά στάσεις εργασίας 08.00-11.00 π.μ. για τα σχολεία του πρωινού προγράμματος, και στάσεις εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες για τα εσπερινά σχολεία στο πλαίσιο της απόφασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Τέρμα πια με την κοροϊδία!

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία για το ζήτημα των διορισμών!

Ο στόχος που μας ενώνει όλους είναι ΕΝΑΣ!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών! Καμία απόλυση συμβασιούχου!

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!

Παλεύουμε για τον διορισμό όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ,

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,   ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Το  ΔΣ  της   Β΄  Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4