Η ΔΑΚΕ Αχαΐας για τις εκλογές των Αιρετών
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11/2018 ΕΚΛΟΓΕΣ  στο 3ο /7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ΒΟΥΔ) για ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ - ΚΥΣΔΕ 9.ΟΟπ.μ. – 5.ΟΟμ.μ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ!

Η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολουθεί με έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία τις ενέργειες του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος εφαρμόζει στην εκπαίδευση όλα τα δυσβάσταχτα μέτρα των αριστερών μνημονίων. Παράλληλα, η Κυβέρνηση της χώρας επέκτεινε τα μνημόνια για πολλά χρόνια ακόμα, ενώ έχει παραδώσει ήδη όλη τη δημόσια περιούσια στους «θεσμούς» για 99 χρόνια, δηλαδή παρέδωσε την εθνική κυριαρχία και εξανδραποδίζει τους Έλληνες πολίτες.  Οι μισθοί και οι συντάξεις καταβαραθρώνονται. Η Κυβέρνηση συνεργάζεται πλέον αρμονικά με τους «θεσμούς» ( βλέπε τρόικα). Είναι αυτοί που έλεγαν τους άλλους «μερκελιστές», χωρίς να καταλαβαίνουν ότι έβλεπαν τον εαυτό τους στον καθρέπτη. Είναι αυτοί που κορόιδευαν προεκλογικά το λαό λέγοντας ότι «θα βαράμε το νταούλι και θα χορεύουν οι αγορές» και τώρα χορεύουν το λαό.

Έτσι και ο υπουργός Παιδείας εφαρμόζοντας κάθε απαίτηση του μνημονίου, ασκεί σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική δηλώνοντας αριστερός. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιμένει να παρουσιάζει μία πλασματική ομαλότητα στη Δημόσια Εκπαίδευση, αδιαφορώντας για τα αναγκαία ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Δεν λαμβάνει υπόψη της τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

Μειώνει τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δημιουργώντας τεχνητά πλεονάσματα με διάφορες εγκυκλίους, έχοντας ως συμβούλους του γνωστούς μεγαλοσυνδικαλιστές της αριστεράς.  

Αντί να στηρίζει το δημόσιο σχολείο, οδηγεί τους μαθητές σε μετακινήσεις – μεταναστεύσεις από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που έχουν ολιγομελή τμήματα, καθώς τώρα ανακάλυψε ότι υπάρχουν αυτά και τα κλείνει.

Εξαπατά μαθητές και γονείς μιλώντας για δήθεν ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην πράξη οι εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για «τη νέα Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ» που θα ψηφιστούν ως το Δεκέμβριο του 2018 και θα εφαρμοστούν για τους μαθητές της φετινής Β’ Λυκείου, είναι  σε αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση.

Είμαστε αντίθετοι στη συρρίκνωση της Γενικής Εκπαίδευσης του Λυκείου, στη δραματική μείωση των γνωστικών αντικειμένων, στη μετατροπή του σε προθάλαμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και στην αποδόμηση του μορφωτικού του χαρακτήρα .

Με το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας:

 • Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί τραγικά.
 • Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών.
 • Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 • Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου. Είναι αποπροσανατολιστική η επιχειρηματολογία του Υπουργείου Παιδείας περί «κατάργησης» των φροντιστηρίων, αφού η «παραπαιδεία» θα αυξηθεί με τις νέες εξεταστικές διαδικασίες για το απολυτήριο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό για  την εισαγωγή σε μια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 • Αυξάνεται το άγχος των  εξετάσεων  με  την οργάνωση τους σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειακών Ενοτήτων  για την απόκτηση απολυτηρίου και σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ΔΑΚΕ απορρίπτει το σχέδιο για το νέο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητάει την απόσυρσή του.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε καλεί όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούν,  για να μην περάσουν οι αντιεκπαιδευτικές λογικές του Υπουργού Παιδείας για το «νέο» Λύκειο.

Καμώνεται ότι τη φετινή χρονιά όλα ξεκίνησαν τέλεια στα σχολεία, ξεχνώντας ότι, συρρίκνωσε το δημόσιο σχολείο για να μην προσλάβει εκπαιδευτικούς.

Στην τεχνική εκπαίδευση προχώρησε σε συρρίκνωση με συντεταγμένες κινήσεις (συγχώνευση –κατάργηση τομέων - τμημάτων),  οραματιζόμενος προφανώς το «ενιαίο σχολείο θεωρίας και πράξης», που απλά κλείνει τα τεχνικά σχολεία. 

Καθώς εφαρμόζει πολιτικές που δημιουργούν πλεονάσματα, έντεχνα ετοιμάζει υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών εντός περιφέρειας και όχι μόνο. 

Δημιουργεί αδικίες και χάος με τις αναθέσεις των μαθημάτων. 

Δεν μείωσε το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών παρά τις υποσχέσεις. Αντίθετα αύξησε το διδακτικό ωράριο των υπευθύνων εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, για να μειώσει τεχνητά τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ειδικά για τους καθηγητές Πληροφορικής κατήργησε και την υποστήριξη των ερευνητικών εργασιών για τον ίδιο λόγο. Το μέλλον αυτών των συναδέλφων στην εκπαίδευση φαντάζει δυσοίωνο. Για τον ίδιο λόγο κατάργησε με αντιπαιδαγωγικό και άνισο για τους μαθητές τρόπο με απανωτές εγκυκλίους τα επίπεδα διδασκαλίας των Αγγλικών. Για τον ίδιο λόγο μείωσε το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών του Γυμνασίου από 35 σε 32 ώρες.

Χιλιάδες αναπληρωτές απολύονται. Τάζει 20.000 διορισμούς μονίμων και δεν κάνει ούτε έναν. 

Συνεχίζει τη μείωση του κόστους της εκπαίδευσης και προωθεί την ιδιωτική χρηματοδότηση, δηλαδή το φτηνό δημόσιο σχολείο που θα ζητιανεύει πόρους από τις επιχειρήσεις. Η υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι δεδομένη. Προτείνεται «οικονομική αυτονομία» της σχολικής μονάδας και η αναζήτηση πρόσθετων πόρων από τα σχολεία (πόρισμα Γαβρόγλου, Μάιος 2016). 

Προχωρά η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και η υλοποίηση των σχετικών διαδικασιών από το Δεκέμβρη του 2016, με παρόμοιες διαδικασίες με αυτές που επιχειρήθηκε να εφαρμοστούν και παλιότερα (πόρισμα Γαβρόγλου).

Μιλά για «επαναφορά του κλίματος δημοκρατίας στα σχολεία». Αλλά  οι εγκύκλιοι του Υπουργείου ζητούν από τους Διευθυντές των σχολείων να παρανομούν και να παρακαμφθούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, προκειμένου να υλοποιηθούν τα όνειρα του Υπουργού για ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών μέσα στο καλοκαίρι.

Διατηρούν και προσπαθούν να εφαρμόσουν όλες τις διατάξεις του καθηκοντολογίου (π.χ. κοινό κενό τρίωρο). Προχωρούν σε διαθέσεις εκπαιδευτικών σε γραφεία με αποφάσεις μονομελών οργάνων της διοίκησης και σε διαθέσεις στα ΙΕΚ, που δεν ανήκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ΔΑΚΕ Δ.Ε. δηλώνει ότι θα αντιταχθεί στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ:

 • Στην ιδεοληπτική πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Παιδείας.
 • Στην απόπειρα επιβολής εθνομηδενιστικών απόψεων στην εκπαίδευση και την κοινωνία.
 • Στην επίθεση που δέχεται η εκκλησία και οι θρησκευτικές μας πεποιθήσεις.
 • Στην κατάργηση της αυτονομίας  του Λυκείου και την φροντιστηριοποίηση της Γ’ Λυκείου. 
 • Σ’ αυτή την πολιτική της κυβέρνησης αντιτιθέμεθα σθεναρά και καλούμε τους συναδέλφους να αγωνιστούν μαζί μας, για να μην επικρατήσει. 

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών  δεν πιστεύει σ’ έναν εκπαιδευτικό- διαμεσολαβητή της γνώσης,  αλλά σ’ αυτόν που εμπνέει, οραματίζεται, καθοδηγεί το «ταξίδι» για την ανακάλυψη της γνώσης και αγωνίζεται για καλύτερες συνθήκες ζωής, διαπλάθοντας έτσι ελεύθερους και υπευθύνους πολίτες.

Συνάδελφοι,

Σε αυτό το τοπίο που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση, οι αιρετοί της ΔΑΚΕ με τις παρεμβάσεις και τον αγώνα τους, μέσα και έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, στηρίζουν το δημόσιο σχολείο, αγωνίζονται υπέρ των συναδέλφων και θέτουν ως πρώτη τους προτεραιότητα την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων τους.

Ο αιρετός μας μειοψήφησε σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν τις ειδικότητες που εμπλέκονται με την Α/θμια Εκπαίδευση καθώς επίσης και για τις τεχνικές ειδικότητες και τα ΙΕΚ.

Ενόψει των εκλογών για τους αιρετούς πρέπει να απαντήσουμε σε μια σειρά ερωτημάτων:

Τι αιρετούς θέλουμε; Τι σχέση πρέπει να έχουν με τη διοίκηση; Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους και τα προβλήματά τους; Έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία; Η παράταξη της  ΔΑΚΕ διαχρονικά πιστεύει ότι οι αιρετοί στα Υπηρεσιακά Συμβούλια πρέπει:

 • να μη συναλλάσσονται με τη διοίκηση.
 • να συνεργάζονται με τους συναδέλφους και να διεκδικούν για όλους τους εκπαιδευτικούς.
 • να είναι «η φωνή», «η καρδιά», «το αυτί» και «το μάτι»  των εκπαιδευτικών στα Υ. Σ.
 • να διασφαλίζουν τη νομιμότητα  των αποφάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
 • να προστατεύουν το υπηρεσιακό συμφέρον όλων των συναδέλφων, χωρίς διακρίσεις και με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας.
 • να λειτουργούν έτσι ώστε να μην υπάρχουν στεγανά στα Συμβούλια, αλλά να ενημερώνουν αμέσως τους συναδέλφους για κάθε υπηρεσιακό ζήτημα που τους απασχολεί και κρίνεται στα Υ.Σ.
 • να μάχονται μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα για την οικονομική, επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση του εκπαιδευτικού.

Οι υποψήφιοι αιρετοί της ΔΑΚΕ υπόσχονται ότι και στη νέα διετία με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, συνέπεια και τον ίδιο ζήλο θα βρίσκονται σε μόνιμο ενδιαφέρον για την επίλυση κάθε δίκαιου αιτήματος των συναδέλφων. Η ΔΑΚΕ με τους αιρετούς της στα Υπηρεσιακά Συμβούλια διεκδικεί μεταξύ άλλων:

 • να  αναρτώνται δημόσια οι πίνακες με τις προτιμήσεις και τα μόρια για τις μεταθέσεις των εκπ/κών.
 • να αποσαφηνιστεί η νομοθεσία για τα ΣΜΕΑΕ, Διαπολιτισμική Εκπ/ση, Πειραματικά και   Μειονοτικά σχολεία με ξεκάθαρα κριτήρια αντίστοιχα της γενικής εκπαίδευσης.
 • να γίνονται οι μεταθέσεις με βάση τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ και όχι με βάση την εισήγηση των ΠΔΕ.
 • να υπάρχουν οι προϋπηρεσίες των αναπληρωτών σε μια ενιαία βάση δεδομένων.
 • να διατηρούν σε κάθε περίπτωση το ωράριό τους όσοι συνάδελφοι αποσπώνται στην Α/θμια. 
 • να αποσπώνται οι καθηγητές ειδικοτήτων και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης με διαφάνεια.
 • να αρθεί η αναστολή χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών. 
 • να καταργηθεί το αρ.31 του ν.3848/2010 για τις υποχρεωτικές αποσπάσεις μέσω ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ. 
 • να ανατεθούν στα Υ. Σ. όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές και όχι σε μονομελή όργανα της Διοίκησης.
 • να ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 13 του Π.Δ.50/1996 και άλλες ασθένειες.

Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια γίνονται με ευθύνη της Διοίκησης και μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι συνάδελφοι, χωρίς συνδρομή, διευκολυνόμενοι με άδεια την ημέρα των εκλογών. Για κανένα λόγο μην απεμπολήσεις το δικαίωμά σου να αναδείξεις τους αιρετούς του κλάδου.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Δ.Α.Κ.Ε. για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

1

Αδαμοπούλου Ευθυμία 

2

Αλευρίτου Αγγελική 

3

Αντωνόπουλος Παναγιώτης

4

Αργυρόπουλος Αντώνιος     

5

Βενέρης Βασίλειος 

6

Γεροντίνη Κωνσταντίνα

7

Γκοτσοπούλου Γεωργία 

8

Δημητρούκα Θεοδώρα 

9

Ευστρατιάδης Βασίλειος 

10

Θεοδωρόπουλος Ιωάννης 

11

Καβαλιεράτος Γεράσιμος 

12

Καρκαβέλιας Ανδρέας 

13

Καρκαβίτσας Χρήστος 

14

Καρράς Αθανάσιος 

15

Κουμούσης Κωνσταντίνος 

16

Κουρής Διονύσιος 

17

Κρητικού Λευκή 

18

Κριδεράς Γρηγόριος 

19

Κωλέτσης Νικόλαος 

20

Λάγιου Ζωή 

21

Λαμπρόπουλος Φώτιος 

22

Λέκκας Σταμάτιος 

23

Λεχουρίτης Αντώνιος 

24

Λυρής Θεόδωρος 

25

Λώλης Γεώργιος 

26

26       Μαρίνης Δημήτριος 

27

27       Μπελτράν Πέτρος 

28

28       Νικολακόπουλος Γεώργιος 

29

29       Πανίτσας Κυριάκος 

30

30       Πιτσιούγκας Νεκτάριος 

31

Ποτ      31 Ποταμιάνου Θεανώ 

ΟΤΑΜΙ

32       Ρέλλας Παναγιώτης 

 

33       Ρούσσης Σταύρος 

34

34       Σαμπαζιώτης Μιχαήλ 

35

35       Σκαναβής Δημήτριος 

36

36       Στανίτσας Χαράλαμπος 

37

37       Στεφανοπούλου Ανδριάνα 

38

38       Τεμπονέρας Ιωάννης 

39

39       Τζουρούνης Φώτιος 

40

40       Τσεγγενές Παναγιώτης 

41

41       Τσούντος Νικόλαος 

42

42       Φλαμπουριάρης Σωτήριος 

43

43       Φύττας Γεώργιος 

44

44       Φωτόπουλος Δημήτριος 

45

45       Χαιρικάκης Μάρκος 

46

46       Χαρώνης Χρήστος 

47

47       Χριστοδούλου Βαρβάρα 

48

48       Χρυσανθόπουλος Παναγιώτης 

49

49       Ψαρράς Σπυρίδων 

50

50       Ψαρρός Γεώργιος 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Δ.Α.Κ.Ε. για το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

1

Αδάμης Ευθύμιος

30

Μπέστιας Γεώργιος

2

Αδαμοπούλου Ευθυμία 

31

Μπουρσινού Παρασκευή

3

Αποστολάκης Νικόλαος

32

Μυλωνάς Παναγιώτης

4

Βαμβάτσικος Κωνσταντίνος

33

Νικολακόπουλος Ευθύμιος

5

Βασιλόπουλος Νεκτάριος

34

Νταβαρίνου Μαρία

6

Γιαννακά Μαρία

35

Πανάς Επαμεινώντας

7

Δημητρογιάννης Κωνσταντίνος

36

Πανουκλιά Ελένη

8

Δημητρόπουλος Γεώργιος

37

Παπαθανασίου Σωτήριος 

9

Δήμος Δημήτριος

38

Παπούτσης Φώτιος

10

Ευθυμίου Σταύρος

39

Ρούσσης Σταύρος 

11

Ευστρατιάδης Βασίλειος 

40

Σαμπαζιώτης Μιχαήλ

12

Ζέλος Ιωάννης

41

Σαρδέλης Αθανάσιος

13

Ζησιμόπουλος Ιωάννης

42

Σκαλτσώνης Θεόδωρος

14

Καγκελάρης Δημήτριος

43

Σκαρμούτσος Μιχαήλ

15

Καλογερής Δημήτριος

44

Σπρίτζος Νεκτάριος

16

Καλύβα Μαρία

45

Σταυρόπουλος Σπυρίδων

17

Καραγιάννης Βασίλειος

46

Στεργιάκης Σπυρίδων

18

Κατσαρός Κωνσταντίνος

47

Στεφανοπούλου Ανδριάνα 

19

Κατσίφας Γεώργιος

48

Τεμπονέρας Ιωάννης 

20

Κόκκαλη Πανωραία

49

Τσαμάκη Μαρία

21

Κολοβός Κωνσταντίνος

50

Τσάμπος Κωνσταντίνος

22

Κοντονάσιος Παναγιώτης

51

Τσιρώνης Παναγιώτης

23

Κουρής Διονύσιος

52

Φλαμπουριάρης Σωτήριος 

24

Κούρογλου Γεώργιος

53

Χαιρικάκης Μάρκος 

25

Κουφός Γεώργιος

54

Χουλιάρας Βασίλειος

26

Λαμπρόπουλος Φώτιος 

55

Χριστακόπουλος Αθανάσιος

27

Λαμπροπούλου Διονυσία

56

Χρυσανθόπουλος Παναγιώτης 

28

Μαργάρα Θεοδώρα

57

Χρυσικού Ασημίνα

29

Μπέκος Αντώνιος

58

Ψαρράς Σπυρίδων 

 

σχετικά άρθρα

Συναγερμός από Μέι: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης αν δεν συμφωνήσουν οι υπουργοί
Συναγερμός από Μέι: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης αν δεν συμφωνήσουν οι υπουργοί

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινώσει στα μέλη του υπουργικού της συμβουλίου ότι το Λονδίνο θα εφαρμόσει πολλά από τα μέρη...

Συναγερμός από Μέι: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης αν δεν συμφωνήσουν οι υπουργοί
Δεν γνώριζαν το λογισμικό οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης της Lion Air;
Δεν γνώριζαν το λογισμικό οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης της Lion Air;
Ένα άγνωστο λογισμικό πτήσης θα μπορούσε να έχει συμβάλει στη συντριβή του αεροσκάφους της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας Lion Air γράφει η...
Δεν γνώριζαν το λογισμικό οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης της Lion Air;