Α ΕΛΜΕ Αχαΐας: Για την απαράδεκτη «προσωρινή» αύξηση του διδακτικού ωραρίου των συναδ. από άλλα ΠΥΣΔΕ
Α ΕΛΜΕ Αχαΐας

Κ. Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπ/σης του Ν. Αχαΐας

Πριν λίγες ημέρες, δηλαδή στις 22 Ιουνίου οι συνάδελφοι και μέλη της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας από άλλα ΠΥΣΔΕ κοινών ειδικοτήτων τοποθετήθηκαν στην Β/βάθμια Διεύθυνση  Αχαΐας από σας. Παρέμειναν μέχρι και σήμερα, αφού αύριο θα κάνουν πράξη ανάληψης στην περιοχή από την οποία αποσπάστηκαν.

Όπως γνωρίζετε επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ όλη τη χρονιά φέτος έχει δράσει για το ζήτημα αυτό, γιατί αποτελεί κατάφορη αδικία και ουσιαστική άρνηση του Υπ. Παιδείας να εφαρμόσει την «Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» των καθηγητών για ίδιο διδακτικό ωράριο και για τα ίδια χρόνια εργασίας. Αντίθετα το προσαρμόζει μ’ αυτό της Α/βάθμιας και ταυτόχρονα με το κλείσιμο των σχολείων τους ξαναφέρνει στα πλαίσια της Β/Βάθμιας!!!

-Καταγγέλουμε την τακτική αυτή του Υπ. Παιδείας για παράνομη και παράτυπη, επιλεκτική και προσωρινή αλλαγή του διδ. ωραρίου των συναδέλφων. Την ίδια ώρα τους επιστρέφει για οκτώ ημέρες στη ΔΔΕ Αχαΐας!

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ δεν πρόκειται ν’ αφήσει το ζήτημα. Γι αυτό αναμένουμε και τις δικές σας ενέργειες μέχρι να έλθει η τελική δικαίωση της παραβίασης του διδακτικού ωραρίου των συναδέλφων.

Το διδακτικό ωράριο των καθηγητών με τα ίδια χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας οφείλει να είναι γιά όλους και σε όλες τις βαθμίδες το ίδιο.

Για το Δ. Σ.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet