Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το τελευταίο διάστημα, με τησυνέχειατης επίθεσης στην εργατική τάξη και τη νεολαία και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζεται και η περαιτέρω θωράκιση και σκλήρυνση του κράτους και των μηχανισμών του. Την Τετάρτη 13/6/2018, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν αναίτια τον αγωνιστή Ν.Χ., τον μετέφεραν στο ΑΤ Τούμπας, όπου και τον κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα, για να τον μεταφέρουν στη ΓΑΔΘ. Η προσαγωγή του εργαζόμενου και φοιτητή Ν.Χ. έγινε γιατί απάντησε όταν τον είπαν «άπλυτο», ότι ο ιδρώτας είναι από το μόχθο της δουλειάς, γεγονός που για τα όργανα της τάξης, συνιστά εξύβριση!Η εικόνα ενός νέου ανθρώπου δεμένου σαν κοινός εγκληματίας, επειδή η εμφάνισή του δεν άρεσε στους αστυνομικούς, είναι ανεξίτηλο στίγμα ντροπής για την αστυνομία και καταγράφει τη φασίζουσα νοοτροπία που καλλιεργείται σε αυτή.

Με τις ανυπόστατες κατηγορίες για εξύβριση και απείθεια, η αστυνομία προσπαθεί να συγκαλύψει την προκλητική στάση των οργάνων της να εκφοβίζουν και να λοιδορούν στη μέση του δρόμου οποιονδήποτε δεν τους αρέσει εμφανισιακά. Στο κατηγορητήριο έρχεται να προστεθεί και η ψευδής ανωμοτί κατάθεση για την άρνηση του Ν.Χ. να δώσει αποτυπώματα, στάση που μέχρι πρότινος χαρακτιριζόταν ως απείθεια, επιβεβαιώντας την κλιμάκωση του αυταρχισμού από μεριάς του κράτους.

Είναι κορυφαίες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στην αστυνομίαγια να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική, ενώ έχει αφήσει άθικτες τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, αλλά και τους ακροδεξιούς θύλακες που έχουν ανοιχτή εχθρότητα για το λαό, τη νεολαία και όποιον αγωνίζεται.

Kαταδικάζουμε τη βίαη, τραμπούκικη και ανυπόστατη σύλληψη του αγωνιστή Ν.Χ. και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος του.

Η Πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                           Δημήτρης Καραμανλής

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Ο Φοιτητικός Σύλλογος καταγγέλλει σχέδιο εμπορευματοποίησης των σπουδών και καλεί σε κινητοποιήσεις
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
Η Επιστημονική Εταιρεία χαιρετίζει την ενίσχυση της Σύγχρονης Φυσικής και τη δομή των θεμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα σημεία που μπορούν να...
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
agori-viasmos-seksoualiki-parenoxlisi.jpg
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Το χρονικό της εφιαλτικής καταδίωξης των ανηλίκων στα Χανιά και η επεισοδιακή σύλληψη του δράστη στο Ενετικό Λιμάνι.
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά
«Η κοινωνία ζητά αξιόπιστες λύσεις απέναντι στην ακρίβεια και την πολιτική ρευστότητα», τόνισε ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά