Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ ο Σωκράτης

         ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ο ΧΥΤΑ Φυλής, που εξακολουθεί να λειτουργεί και να επεκτείνεται, αποτελεί υγειονομική «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί. Για τη σημερινή κατάσταση έχουν σοβαρές ευθύνες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και βεβαίως η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά πρώτα απ' όλα την υγεία και την ποιότητα ζωής του εργαζόμενου λαού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Φυλής απέκρυψε αποτελέσματα επιδημιολογικής μελέτης. Η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει εξηγήσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.  

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:

  • Να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η επιδημιολογική μελέτη που με βάση τα δημοσιεύματα έχει στα χέρια της η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας.
  • Άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων που συντελούνται μέσα και γύρω από αυτόν. Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στο παλιό λατομείο Μουσαμά.
  • Να αποκλειστεί η ενιαία περιοχή των Άνω Λιοσίων - Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Φυλής (Θριάσιο Πεδίο) από οποιαδήποτε ρυπογόνο δραστηριότητα.
  • Όχι στην καύση των απορριμμάτων.
  • Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού.
  • Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου στον τομέα της καθαριότητας. Διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων με μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας και πλήρη δικαιώματα.
  • Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έναρξη του έργου της απορρύπανσης της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς όλων των γειτονικών Δήμων να πάρουν απόφαση και να συμμετάσχουν στη Σύσκεψη που διοργανώνουμε για την κλιμάκωση του αγώνα μας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί 11 Μάη ώρα 20:00, στα Άνω Λιόσια. (Σύντομα θα ανακοινωθεί και ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί. 

 

Σωματεία και Φορείς που καλούν:

Σύλλογος Π.Ε Αν. Αττικής ΄΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄

Συνδικάτο Οικοδόμων (Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων (Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)

Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου

Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (ΟΓΕ)

Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ)

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Α. Λιοσίων – Ζεφυρίου - Καματερού

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: Ξεκινούν 10/3 οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κκε
Διεθνιστική Αλληλεγγύη στην Κούβα: Το ΚΚΕ καλεί σε μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει για τον ηρωικό κουβανικό λαό πριν την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
Διεθνιστική Αλληλεγγύη στην Κούβα: Το ΚΚΕ καλεί σε μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα
ελμε
Αντιδράσεις για τα πειραματικά σχολεία σε Νέα Ιωνία και Χαλάνδρι
Εκπαιδευτικοί και γονείς εναντιώνονται στη μετατροπή των γειτονιάς σχολείων, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόφασης
Αντιδράσεις για τα πειραματικά σχολεία σε Νέα Ιωνία και Χαλάνδρι
πετρουνιας
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπακού: «Ασημένιος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
Ο «άρχοντας των κρίκων» επιβεβαιώνει την κλάση του με εξαιρετική εμφάνιση και δυνατή παρουσία στο παγκόσμιο στερέωμα της ενόργανης
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπακού: «Ασημένιος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου
Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές του πετρελαίου – Προειδοποίηση από το Κατάρ για παγκόσμια ενεργειακή κρίση
Το Brent ξεπέρασε τα 93 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο υπ. Ενέργειας του Κατάρ προειδοποιεί για πιθανή διακοπή εξαγωγών και άνοδο έως τα 150 δολάρια
Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές του πετρελαίου – Προειδοποίηση από το Κατάρ για παγκόσμια ενεργειακή κρίση