ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου: Όλοι σήμερα στις 7μμ στα Προπύλαια - Αντιπολεμικό συλλαλητήριο
ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου

ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου
    Τρίτη 17 Απρίλη -  Προπύλαια στις 7:00μμ
      Συγκέντρωση και αντιπολεμική διαδήλωση
                                                
   Ν΄ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!
         Οξύνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας με αιχμή τη Συρία!
Νέα εγκλήματα σε βάρος των λαών προκαλούν οι πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών!
         Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ, μαζί με τη Γαλλία και τη Μ. Βρετανία, εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση με στόχο την πολύπαθη Συρία. Ο άγριος ανταγωνισμός τους με τη Ρωσία κλιμακώνεται. Η κατάσταση περιπλέκεται με τη δυναμική εμπλοκή περιφερειακών δυνάμεων (Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Σαουδική Αραβία). Καθιερωμένες ισορροπίες και συσχετισμοί δυνάμεων διαταράσσονται και ανατρέπονται. Παραδοσιακές συμμαχίες αμφισβητούνται και αναζητούνται νέες. Ένα εξαιρετικά ρευστό, ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον απρόβλεπτων ανακατατάξεων και σφοδρών συγκρούσεων διαμορφώνεται.
          Πρόσχημα υπήρξε η στημένη προβοκάτσια για  επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να έγινε στην πόλη Ντούμα της Συρίας την 7η Απριλίου. Κανένα όφελος δεν μπορούσε να έχει η κυβέρνηση της Συρίας από τη χρήση χημικών όπλων, όταν ήταν υπόθεση ωρών η απελευθέρωση του τελευταίου θύλακα της Ντούμα και η ήττα των «συμμάχων» του δυτικού ιμπεριαλισμού. Πολύ περισσότερο όταν είναι ηλίου φαεινότερο πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την ιδανική αφορμή για την εξαπόλυση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης.
          Η προπαγανδιστική μηχανή των ΗΠΑ, κατά πάγια τακτική, δαιμονοποιεί αντιπάλους, επιστρατεύει ψεύδη, δηλητηριάζει τον πλανήτη με μαύρη προπαγάνδα. Όπως ακριβώς είχε χαλκεύσει κατηγορίες για να εξαπολύσει τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Λιβύη κ.ο.κ.
          Η τεράστια δύναμη πυρός που είναι ήδη συγκεντρωμένη στην ευρύτερη περιοχή ενισχύεται. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο "USS Harry S. Truman", μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία, σπεύδει στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Συρίας, για να πάρει και αυτό θέση μάχης. Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου και μιας απ' ευθείας πλέον αμερικανορωσικής σύγκρουσης -και όχι δια αντιπροσώπων- ενισχύεται.
        Οι κίνδυνοι όμως απ΄ τις εξελίξεις αυτές στη Μέση Ανατολή και συνολικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνονται και για το δικό μας το λαό! Εξελίξεις που έρχονται να προστεθούν στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση και σ΄ αυτές στα Βαλκάνια, η  ελληνική κυβέρνηση ενώ δηλώνει τυπικά τη μη συμμετοχή της στο νέο έγκλημα, ωστόσο στην πράξη συνδράμει τις ΗΠΑ στα νέα εγκλήματα τους ,όπως και όλες οι προηγούμενες,  με τη συμφωνία που  αναβαθμίσαν  τη βάση της Σούδας και τις άλλες διευκολύνσεις, ενώ τα πολεμικά πλοία  του ΝΑΤΟ αλωνίζουν το Αιγαίο, εμπλέκουν τη χώρα και το λαό στα νέα πολεμικά σχέδια τους. Ο αγώνας για ειρήνη, ενάντια στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, ο αγώνας ενάντια στην κάθε είδους εμπλοκή της χώρας σ΄ αυτά, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις σφαγές των λαών πρέπει να γίνει υπόθεση ενός ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
     Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ξεσηκωμό. Ορθώνουμε τείχος αντίστασης στα αιματηρά και αδίστακτα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια. Συμμετέχουμε στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις
Ανοίγουμε τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας.
ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠ΄ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ!
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
                                                                                                           ΚΑΛΛΙΘΕΑ  16 ΑΠΡΙΛΗ 2018

 

 

best of network

σχετικά άρθρα

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των 159 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δυετεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα μεταταχθούν σε διοικητικές...

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Αναλυτικά η απόφαση - "Το πρόβλημα με την πΓΔΜ πρέπει να λυθεί και η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη...
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση