Thumbnail
Καταγγελία

Δεν έχουν «ιερό και όσιο» οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «αντάρτες-σχολάρχες». Αφού πέρασε το στάδιο της ανησυχίας μετά την αποκατάσταση μεγάλου μέρους της συνταγματικής νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση με το Ν. 4415/2016, τώρα, προφανώς με ευθύνη των εποπτικών αρχών της πολιτείας, έχουν επιδοθεί σε όργιο αυθαιρεσίας και παρανομίας, αμφισβητώντας ευθέως το νομοθετικό πλαίσιο που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε. Το σκάνδαλο με τις αδήλωτες απογευματινές δράσεις που αποτελούν το πεδίο της μεγάλης φοροδιαφυγής (και της μαύρης εργασίας), μαίνεται ανεξέλεγκτο, με την συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών (άνω του 85%) να μην τις δηλώνουν, ώστε να μην αμείβουν καθόλου, ή να δίνουν ψίχουλα στους αδήλωτους διδάσκοντες.

Η ΟΙΕΛΕ έχει σήμερα στα χέρια της ένα πρόγραμμα δράσεων μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας. Το πρόγραμμα αυτό κυκλοφορεί δημόσια και ελεύθερα παντού. Εκτός από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας που δεν το έχει λάβει ποτέ (θα έπρεπε να έχει δηλωθεί από το Σεπτέμβριο!). Έτσι κανείς δεν γνωρίζει επίσημα ποιος διδάσκει, πώς αμείβεται, ποια παιδιά παρακολουθούν τις δράσεις. Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Αποτελεί όνειδος για την πολιτεία ένα σχολείο τόσο φανερά και απροκάλυπτα να βγάζει τη γλώσσα στο Υπουργείο Παιδείας και στις εποπτικές του αρχές ομολογώντας με την πράξη του αυτή ότι «δεν σας φοβάμαι, παρανομώ ελεύθερα, γράφω τους νόμους σας στα παλαιότερα των υποδημάτων μου».

Χθες η ΟΙΕΛΕ ανέφερε πως ορισμένοι σχολάρχες βρίσκονται σε παραθεσμική επικοινωνία με συμβούλους του Υπουργού και περιμένουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν παράνομες, εξωθεσμικές και εκδικητικές διαδικασίες αξιολόγησης. Σήμερα βλέπουμε πως ανοιχτά και απροκάλυπτα κάποιοι από αυτούς δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία, με τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα τους συλλάβει και δεν θα τους τιμωρήσει. Αναρωτιόμαστε εύλογα: Ποιος τελικά κάνει κουμάντο στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης; Η επίσημη πολιτεία, ή μια πανίσχυρη, συντεχνιακή ομάδα ανεξέλεγκτων επιχειρηματιών;

Η Ομοσπονδία μας απέστειλε επιστολή προς την αρμόδια Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, την οποία κοινοποίησε και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χειμερινο
Η πιο σκοτεινή νύχτα του χρόνου και το μυστικό της: Όταν το φως αρχίζει να επιστρέφει
Από τις φωτιές των Βίκινγκς και το Yule μέχρι το Χριστόξυλο και τους καλικάντζαρους, το χειμερινό ηλιοστάσιο ενώνει μύθους, φόβους και ελπίδες
Η πιο σκοτεινή νύχτα του χρόνου και το μυστικό της: Όταν το φως αρχίζει να επιστρέφει
vazo.jpg
Γυάλινα βάζα χωρίς ίχνος ετικέτας: Ο εύκολος και οικολογικός τρόπος καθαρισμού
Δύο απλά βήματα με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα αρκούν για να εξαφανίσουν χαρτί και κόλλα
Γυάλινα βάζα χωρίς ίχνος ετικέτας: Ο εύκολος και οικολογικός τρόπος καθαρισμού
βροχή
Με βροχές και βοριάδες η Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Άστατος καιρός σύμφωνα με το Meteo, με καταιγίδες σε νότια και ανατολικά και παγετό στα βόρεια
Με βροχές και βοριάδες η Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα