Thumbnail
Πορεία Φιλοσοφικής

1. Όντας αντιμέτωποι με την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι στα επαγγελματικά μας δικαιώματα και τις συνθήκες φοίτησής μας, προχωρήσαμε, με απόφαση φοιτητικού συλλόγου μέσα από τη γενική συνέλευση της Τετάρτης 14 Μαρτίου, σε διήμερη κατάληψη. Σκοπός της κατάληψης ήταν η μαζικότερη συμμετοχή μας σε κινητοποιήσεις στη Σύγκλητο και στο Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες εκφράζουν την ανυποχώρητη στάση μας απέναντι στην αποστοίχιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας από τα πτυχία μας, τη διάσπαση του ΦΠΨ και γενικότερα την υποβάθμιση των δικαιωμάτων μας και την εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών. Η Σύγκλητος, όπως και η ίδια η Κοσμητεία, απέδειξαν για άλλη μια φορά την ανικανότητά τους να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις και να διαχωριστούν από τις αντιεκπαιδευτικές θέσεις και βλέψεις του Υπουργείου.

2. Οφείλουμε ως Πορεία να ξεκαθαρίσουμε πως οι αγώνες μας δεν παίρνουν μορφή μέσα από τραμπουκισμούς και νταϊλίκια, όπως μερίδα δυνάμεων της ΕΑΑΚ, που καταλήγουν να εκφυλίζουν και να ακυρώνουν τις προσπάθειες διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Η Σύγκλητος και η Κοσμητεία αποτελούν μοχλούς εφαρμογής της ασκούμενης κυρίαρχης πολιτικής και η επιμονή αυτές να «πάρουν θέση» καλλιεργεί τις πιο μεγάλες αυταπάτες για τον ρόλο τους. Θεωρούμε πως η επίθεση στις σπουδές και το μέλλον μας δε θα ανατραπεί από λίγους «πρωτοπόρους» σε μία συνεδρίαση της Συγκλήτου, αλλά από το μαζικό και οργανωμένο φοιτητικό κίνημα.
 και η λειτουργία του υπό διαμόρφωση Παιδαγωγικού τμήματος («Επιστημών Εκπαίδευσης») μέσα από το οποίο θα δίνεται η επάρκεια, έρχεται να επιβεβαιώσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εξυπηρετεί η αφαίρεσή της από τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών. Βέβαια, σ’ αυτό συμβάλλει και η σχεδόν ανύπαρκτη ενημέρωση από την πλευρά των καθηγητών σε μας, που καλλιεργεί σκόπιμα τη «θολούρα» και τον αποπροσανατολισμό των φοιτητών.

4. Ως Πορεία Φιλοσοφικής καταθέσαμε πρόταση ώστε ο σύλλογός μας να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 21/3, καθώς κρίναμε και κρίνουμε ότι πρέπει άμεσα οι αγωνιστικές διαθέσεις και η δυναμική που έχει διαμορφωθεί στη σχολή μας να βρουν την έκφρασή τους στο πεδίο των μαζικών συλλογικών μας διαδικασιών. Αυτό βρήκε αντίθετες τις δυνάμεις του ΜΑΣ και της ΕΑΑΚ, που συμφώνησαν σε Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 26/3.

5. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε από την πλευρά μας πως απέναντι στην πολιτική που τσακίζει το παρόν και υποθηκεύει το μέλλον μας χρειάζεται η πιο πλατιά ενότητα, η μέγιστη δυνατή συσπείρωση πάνω στα άμεσα αιτήματά μας. Μακριά από λογικές «πεφωτισμένων πρωτοποριών», φαντεζί και εντυπωσιοθηρικών ενεργειών, μακριά από διασπαστικές πολιτικές.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Φιλοσοφικής να συμμετέχουν:

• Την Πέμπτη 22/3 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13:00 στα Προπύλαια.

• Την Παρασκευή 23/3 σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Φιλοσοφική.

• Την Δευτέρα 26-3 στη Γενική Συνέλευση στις 12:00 στην αίθουσα 313.


Πορεία Φιλοσοφικής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζωη
Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Λαζαρίδη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπες θρασύδειλε για τον πατέρα μου;
Χωρίς τέλος η ένταση στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς με την επανέναρξη της διαδικασίας ο Μακάριος Λαζαρίδης επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου...
Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Λαζαρίδη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπες θρασύδειλε για τον πατέρα μου;
taxh_tsantes_sxoleio.jpg
Κοινό μέτωπο γονέων και εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της ειδικής αγωγής
Στήριξη στους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού «Ρόζα Ιμβριώτη» απέναντι στη στοχοποίηση και τις διαχρονικές ελλείψεις
Κοινό μέτωπο γονέων και εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της ειδικής αγωγής
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Αρνητική θέση του Υπουργείου Παιδείας για διοικητική υποστήριξη στα σχολεία
Δεν υφίστανται οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού στις γραμματείες των σχολείων
Σοφία Ζαχαράκη: Αρνητική θέση του Υπουργείου Παιδείας για διοικητική υποστήριξη στα σχολεία
κλειστά σχολεία
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)