Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική κινητοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μόνιμων, από ολόκληρη την Ελλάδα, που έδωσαν για ακόμη μια φορά δυναμικό παρόν στο Υπ. Παιδείας, και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων συνεχίζοντας με αποφασιστικότητα και πανεκπαιδευτική διεύρυνση τον κύκλο αγώνων που άνοιξε με τις κινητοποιήσεις στις 2 και 9 Μάρτη.

Το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνησης επιμένουν να μην κάνουν δεκτό το αίτημα μας για μόνιμους μαζικούς διορισμούς την φετινή χρονιά .Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, ο Γαβρόγλου  μίλησε για μηδενικούς διορισμούς φέτος. Είπε μόνο  και κάτω από την πίεση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων μας ότι θα ανακοινώσει τον Οκτώβρη …τριετές πρόγραμμα διορισμών στην εκπαίδευση, θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις που παραπέμπουν στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων. Στο αίτημα για εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στους αναπληρωτές υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση.

Αντίθετα επιμένουν στην εφαρμογή  όλων των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων του εκπαιδευτικού Μνημονίου. Επιδίδονται σε αγωνιώδη προσπάθεια  να κερδίσουν χρόνο και συμμάχους και να καθησυχάσουν και να διασπάσουν  την εκπαιδευτική κοινότητα.

Συνάδελφοι ο αγώνας που ξεκίνησε, μπορεί και πρέπει να συνεχισθεί με πιο αποφασιστικό τρόπο μέχρι την νίκη !

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση. με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία.
  • Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων -προς τα πάνω- μονίμων και αναπληρωτών.
  • Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Όχι στο πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης.
  • Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
  • Κάλυψη όλων των κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
  • Πλήρης επαναλειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την αρχή της χρονιάς και σε κάθε σχολείο.
  • Λειτουργία όλων των αναγκαίων τμημάτων ένταξης, 1 εκπ/κός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή/τρια,
  • Πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο με τάξεις υποδοχής
  • Καμία συγχώνευσησχολείου, τμήματος, ειδικότητας .
  • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα. Επαναφορά του μειωμένου ωραρίου στους υπεύθυνους εργαστηρίων. Όχι στο 30ωρο .
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη (20, 15 στις κατευθύνσεις 10 στα εργαστήρια και στις Ξ.Γ)
  • Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
  • Όχι στο «Νέο Λύκειο και ΕΠΑΛ»,

Η Συνέλευση Αγώνα που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε και προτείνει στα εκπαιδευτικά σωματεία  αγωνιστική κλιμάκωση  με διήμερη κινητοποίηση :

29/3 πανελλαδική μέρα δράσης με κατά τόπους κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.  24ωρη απεργία στις 30/3  και πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Επιβάλλεται το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αποφασίσει τώρα νέες ΓΣ του κλάδου και ΓΣ προέδρων το Σάββατο 24 Μάρτη με εισήγηση για το παραπάνω πλαίσιο.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση της Γ΄ ΕΛΜΕ  όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές την Τετάρτη 21 Μαρτη στις 7μμ στο 1ο ΓΕΛ  Συκεών για να πάρουμε αποφάσεις και να σχεδιάσουμε τις δράσεις.

Καλούμε σε συμμετοχή το απόγευμα της Τετάρτης  28  Μάρτη στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικάτων και των φορέων της πόλης, για να προβάλλουμε τα αιτήματα μας με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος στην εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια!

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3