Καιρός: Νέο δελτίο του ESTOFEX για ισχυρές καταιγίδες στην Ευρώπη – Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Ανακοινώσεις 0

ΕΛΜΕ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας: Επιστολή διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΕΛΜΕ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας απευθύνεται σε εσάς προκειμένου να εκφράσει την αγωνία των εκπαιδευτικών και των μαθητών της περιοχής μας για τα μεγάλα κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν στα περισσότερα από τα σχολεία μας.

Παρά το γεγονός ότι μπαίνουμε πλέον στο δεύτερο τετράμηνο(!) το Υπουργείο παρουσιάζεται εντελώς ανήμπορο να διαχειριστεί και να δώσει λύσεις στο χρόνιο πλέον πρόβλημα της στελέχωσης των σχολείων μας με τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, αξίζει να αναφερθεί ότι παραμένει ακόμα ακάλυπτο το 40% των θέσεων των Φυσικών (ΠΕ04) και το 30% των θέσεων των Μαθηματικών (ΠΕ03).

Εδώ πρέπει να τονιστεί πως λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς υπάρχουν τμήματα στα οποία κυριολεκτικά στοιβάζονται μέχρι και 32 μαθητές! Αν στα παραπάνω προστεθεί και η αναγκαστική περικοπή ωρών, αλλά και η διδασκαλία πολλών μαθημάτων από συναφείς ειδικότητες προκειμένου να καλυφθεί –έστω τυπικά- μέρος του προβλήματος, κατανοεί κανείς το μέγεθος της υποβάθμισης που έχουν υποστεί τα σχολεία μας.

Θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης που φέρει, καθώς λάθη, παραλείψεις και εμμονή σε μια επιπόλαιη αναγνώση και αντιμετώπιση του πολυσύνθετου ζητήματος της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση που αδικεί πρωτίστως τους μαθητές μας. Αρχικά θα πρέπει λοιπόν, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την απόσπαση νέων εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να επανεξεταστεί το νομικό πλαίσιο που αφορά στις αποσπάσεις καθηγητών στο εξωτερικό προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση των σχολικών μονάδων.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ατελείωτες ουρές στα αστυνομικά τμήματα: Λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η προθεσμία για τις παλαιές ταυτότητες

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις