Thumbnail
ΠΑΣΣΔΕ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.), θέλει να επισημάνει την αναγκαιότητα επίσπευσης της διαδικασίας πρόσληψης των Συμβούλων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).

Από το 2008 και μετέπειτα οι Σύμβουλοι προσλαμβάνονται είτε στα μέσα είτε κοντά στο τέλος της σχολικής χρονιάς, γεγονός το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας για τα ΣΔΕ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Συγκεκριμένα το άρθρο 6 ορίζει ότι: «το προσωπικό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) αποτελείται από τον Διευθυντή, τον Υποδιευθυντή, τους Εκπαιδευτικούς, το Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και τον Σύμβουλο Ψυχολόγο και τους Διοικητικούς Υπαλλήλους». Επιπλέον το άρθρο 7 παράγραφος 5 ορίζει ότι: «οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού ολοκληρώνονται μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε έτους. Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν κενές θέσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αυτές είναι δυνατόν να καλύπτονται άμεσα από τον πίνακα επιλαχόντων».

        Η εργασία των Συμβούλων αφορά την διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού συστήματος για τους εκπαιδευομένους και τους εκπαιδευτικούς,  τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ομάδας. Οι Σύμβουλοι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έχουν τις εξής αρμοδιότητες:

  • συνεργάζονται σε ατομικό επίπεδο ή σε ομαδικό επίπεδο με τους εκπαιδευόμενους, τους εκπαιδευτές και τους διευθυντές, ανάλογα με τις ανάγκες των μελών και της τοπικής κοινωνίας.
  • προσεγγίζουν τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.
  • εξασφαλίζουν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχουν στα ΣΔΕ είναι απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων. Για αυτό και ελπίζουμε ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που δεν εφαρμόζονται το άρθρο 6 και το άρθρο 7 παρ. 5 του Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας για τα ΣΔΕ.

Είμαστε σε αναμονή των ενεργειών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του ΥΠΕΠΘ για την άμεση έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης Συμβούλων Ψυχολόγων και Σταδιοδρομίας σχολικού έτους 2017-2018 και την επίσπευση των προσλήψεων.

 

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΣΔΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Εκπαιδευτικοί: O υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1η Μαΐου
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
anoia.jpg
Αν ο γονιός μου έχει άνοια, θα αποκτήσω κι εγώ; Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την άνοια σε 10 λεπτά
Τα νέα όπλα κατά του Αλτσχάιμερ και τα μυστικά της οξύνοιας (Βίντεο).
Αν ο γονιός μου έχει άνοια, θα αποκτήσω κι εγώ; Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την άνοια σε 10 λεπτά
φαγητό
Φυτικές πρωτεΐνες και μακροζωία: Το μυστικό της Ιαπωνίας και της Ικαρίας
Έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση φυτικών πρωτεϊνών μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, με...
Φυτικές πρωτεΐνες και μακροζωία: Το μυστικό της Ιαπωνίας και της Ικαρίας