Thumbnail
Ενημερωτικό του Προέδρου ΕΛΜΕ Βοιωτίας Παναγιώτη Θειακούλη

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 15 Νοεμβρίου 2017, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας που διοργάνωσαν η ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Βοιωτίας και η ΕΛΜΕ Πειραιά για το γνωστό θέμα της απόλυσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής κατηγορίας με αυτοάνοσο νόσημα για τυπικούς λόγους.

Από τη Βοιωτία, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θειακούλης Παναγιώτης, ο Αιρετός ΠΥΣΔΕ Δαμιανίδης Χρήστος, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Παπαδημητρίου Πέπη και αρκετοί συνάδελφοι.

Για το θέμα έχουν εκδώσει ψηφίσματα, καταγγελίες ή ανακοινώσεις, εκτός από την ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ και μια σειρά πρωτοβάθμιων σωματείων  (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) σε όλη τη χώρα. Στη σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας συμμετείχαν αντιπροσωπείες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση, αντιπροσωπείας των συνδικάτων αποτελούμενη από τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Κωνσταντίνου Νικηφόρο και Δάρδαλη Νίκο, τους Προέδρους των ΕΛΜΕ Βοιωτίας και Πειραιά, Θειακούλη Παναγιώτη και Πατίδη Ηλία με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, κ. Μηλιώνη και κα. Σκιαδαρέση.

Προβάλλαμε το δίκαιο αίτημα της ανάκλησης των απολύσεων των συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και την ανάγκη συνολικής επανεξέτασης των διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών, π.χ. δικαιολογητικά πρόσληψης από ΑΣΕΠ, διάρκεια ισχύος ιατρικών βεβαιώσεων για ειδικά νοσήματα.

Οι παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συνδικάτων ότι οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις εργασίας τους, ικανοποιώντας έτσι, μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ και των τοπικών ΕΛΜΕ, το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών.

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ !!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ !!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
SOS για τα σχολεία της Πρέβεζας: Ζητούν τεχνικούς ασφαλείας και ψηφιακή συντήρηση των υποδομών
Τεχνικός Ασφαλείας σε κάθε σχολείο - Η πρόταση που στηρίζει η ΕΛΜΕ Πρέβεζας για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών
SOS για τα σχολεία της Πρέβεζας: Ζητούν τεχνικούς ασφαλείας και ψηφιακή συντήρηση των υποδομών
kakopoiisi
Βούλα: 12χρονη βρέθηκε μόνη σε λεωφορείο αφού το «έσκασε» από το σπίτι – Συνελήφθη η μητέρα
Η 12χρονη κατήγγειλε ενδοοικογενειακή βία - Χειροπέδες στην 51χρονη μητέρα, αναζητείται από τις αρχές ο πατέρας
Βούλα: 12χρονη βρέθηκε μόνη σε λεωφορείο αφού το «έσκασε» από το σπίτι – Συνελήφθη η μητέρα
ekpa
«Ορκίστηκαν» οι μικροί φοιτητές: Ολοκληρώθηκε το Παιδικό Πανεπιστήμιο 2026 στο ΕΚΠΑ
400 μαθητές γνώρισαν τον κόσμο της επιστήμης μέσα από πειράματα, δράσεις και διαδραστικά μαθήματα
«Ορκίστηκαν» οι μικροί φοιτητές: Ολοκληρώθηκε το Παιδικό Πανεπιστήμιο 2026 στο ΕΚΠΑ
Τιμητική συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΚΠΑ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνιδρυτής του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων
Τιμητική συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΚΠΑ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνιδρυτής του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων