Thumbnail
Ανακοίνωση

Ανακοίνωση σχετικά με τη χορήγηση μειωμένου ωραρίου σε υπαλλήλους γονείς τέκνων με αναπηρία εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφερεται ότι "πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε η Υπ. Απόφαση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ με αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69 /92/οικ.24248 για «Χορήγηση μειωμένου ωραρίου σε υπαλλήλους γονείς τέκνων με αναπηρία» που αφορά μόνιμους, αλλά και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπαλλήλους του Δημόσιου και καθορίζει ότι «Περαιτέρω η μείωση του ωραρίου εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 16 του ν. 2527/1997 όπως ισχύουν, αποτελεί αυτοτελές δικαίωμα του υπαλλήλου για κάθε μέλος της οικογένειας που πληροί τις προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων».

Επειδή δεν διευκρινίζεται σε τι αντιστοιχεί για το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών η μείωση 1 ώρα την ημέρα για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκρινιστεί άμεσα αυτό και να εφαρμοστεί σύντομα.

Απαιτούμε για κάθε συνάδελφο που εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες να δοθεί μειωμένο διδακτικό ωράριο και να αποτυπωθούν αυτές οι ώρες στα λειτουργικά κενά του Σεπτέμβρη."

ΕΔΩ η σχετική Υπουργική Απόφαση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
Το ελληνικό δημόσιο ίδρυσε την «Φάρος AI Factory», την πρώτη εταιρεία που θα λειτουργεί ως εθνικός και περιφερειακός επιταχυντής Τεχνητής Νοημοσύνης
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
anoia_722019.jpeg
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο
Σύμφωνα με ειδικούς, μικρές και απλές δραστηριότητες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της πνευματικής εγρήγορσης σε κάθε ηλικία.
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο