Καιρός: Ανοίγει η «ψυχρή ατλαντική πύλη» – Έρχεται ανατροπή με καταιγίδες πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Ανακοινώσεις 0

Κεραμέως για σημαιοφόρους με κλήρωση: Η κυβέρνηση επιθυμεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα της μετριότητας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση

Με κλήρωση θα γίνεται πλέον η επιλογή των σημαιοφόρων στις παρελάσεις, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκης Κεραμέως, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω, καταργεί το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή́ σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου και εισάγει την κλήρωση ως τρόπο επιλογής.

Επιπλέον, καταργεί την παρουσία σημαιοφόρων στις δοξολογίες. Με αυτόν τον τρόπο, ανατρέπει παραδόσεις δεκαετιών στο όνομα ενός δήθεν προοδευτισμού.

Για άλλη μια φορά, αποθεώνεται η λογική της ήσσονος προσπάθειας. Το μήνυμα που δίνουν στη νέα γενιά είναι ότι δεν χρειάζεται προσπάθεια και προσωπικός αγώνας για την επιτυχία και την καταξίωση, αλλά τύχη.

Αυτό επιχειρεί λυσσαλέα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Παιδεία, να γίνουν όλοι ίσοι με το βλέμμα προς τα κάτω. Σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα της μετριότητας και της ημιμάθειας.

Στον αντίποδα, η δική μας λογική για την Παιδεία, το δικό μας όραμα, συνίσταται στο αξιακό τρίπτυχο της αριστείας, της φιλομάθειας και της αξιοκρατίας."

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Διορισμοί 5.487 εκπαιδευτικών: Βγήκαν οι προσκλήσεις (ΦΕΚ)

Κορωνησία: Ένα πανέμορφο νησί που πάτε και με αυτοκίνητο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις