Thumbnail
ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου

Αποκλεισμός συναδέλφων αναπληρωτών από τους πίνακες.

    Ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι αιτήσεις των αναπληρωτών φέτος (μέσα στις διακοπές του Πάσχα και με βάση το πρωτότυπο κάλεσμα του Υπουργείου που ζητούσε να «να αιτηθούν, αν ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για να δουλέψουν ως αναπληρωτές το σχολικό έτος 2017-18») αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την άποψη που έχει το Υπουργείο για τους συναδέλφους αναπληρωτές. Με πρόσχημα τον έγκαιρο προγραμματισμό, το Υπουργείο άφησε έξω από τους πίνακες πολλούς εκπαιδευτικούς.

   Ειδικά στην Ειδική Αγωγή με το άρθρο 6, παρ. 2 του  Ν 4473/2017, το Υπουργείο καταργεί τη δυνατότητα που προβλεπόταν σε διάταξη του Ν 4229/2014 με την οποία  «οι υποψήφιοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης μπορούσαν να συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, εφόσον προσκόμιζαν μεταπτυχιακούς τίτλους με συνάφεια στην ειδική αγωγή, μέχρι την κύρωση των οριστικών πινάκων».

   Φέτος όμως  η υποβολή των αιτήσεων των αναπληρωτών ( για πρώτη φορά) έγινε τον Απρίλιο κι έτσι σε συνδυασμό με την πιο πάνω αλλαγή, οι απόφοιτοι εαρινών εξαμήνων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών αποκλείονται από τη διαδικασία κι αλλάζουν αυτόματα οι πίνακες.

    Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων στην ΕΑΕ, διαμορφώνει πάλι εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων και το κυριότερο οδηγεί στην ανεργία συναδέλφους.

   Ανάλογα καλλιεργεί τον ανταγωνισμό μεταξύ εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας και ΕΑΕ αφού ήδη στις 04-10-2016/Αρ.Πρωτ.1636/ΓΔ4), με έγγραφό του  διευκρινίζει ότι οι εκπαιδευτικοί Γενικής Παιδείας θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν ωράριο στην παράλληλη στήριξη.

·         Καλούμε το Υπουργείο να ικανοποιήσει το αίτημα για άνοιγμα του ΟΠΣΥΔ για όλους.

·         Κανένας εκπαιδευτικός Γενικής Παιδείας να μην δεχτεί συμπληρώσει ωράριο στην ειδική αγωγή.

·         Όλοι οι εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές) είναι σημαντικό να αντιδράσουμε με αλληλεγγύη στο «διαίρει και βασίλευε»

·         Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία τσάι, φλυτζάνι, λουλούδια, μωβ
13+1 φράσεις που χρησιμοποιούμε χωρίς να ξέρουμε την ιστορία τους
Στην καθημερινότητά μας συχνά λέμε εκφράσεις που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, χωρίς να γνωρίζουμε τι πραγματικά σημαίνουν ή από πού προέρχονται.
13+1 φράσεις που χρησιμοποιούμε χωρίς να ξέρουμε την ιστορία τους
giatros
Το πιο συχνό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και οι τρόποι αντιμετώπισής του
Τα κονδυλώματα, γνωστά και ως μυρμηγκιές των γεννητικών οργάνων, αποτελούν μία από τις συχνότερες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.
Το πιο συχνό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και οι τρόποι αντιμετώπισής του
iris
IRIS μεταφορές: Πότε κινδυνεύουν να θεωρηθούν φορολογητέο εισόδημα
Η ευκολία της χρήσης του την καθιστά ιδανική για την κάλυψη καθημερινών εξόδων, όμως οι φορολογικές αρχές υπενθυμίζουν ότι χρειάζεται προσοχή, ώστε...
IRIS μεταφορές: Πότε κινδυνεύουν να θεωρηθούν φορολογητέο εισόδημα
tameio.jpg
Αν δεν λαμβάνετε σύνταξη, δικαιούστε επίδομα 409 ευρώ / μήνα - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πού θα κάνετε αίτηση
Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων: Ποιοι το δικαιούνται και ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Αν δεν λαμβάνετε σύνταξη, δικαιούστε επίδομα 409 ευρώ / μήνα - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πού θα κάνετε αίτηση