Thumbnail
ΑΔΕΔΥ 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΚΙ), από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Γκούση.

Αποτελεί ένδειξη του αυταρχικού κατήφορου των κυβερνητικών μηχανισμών, η επιχείρηση βίαιης απομάκρυνσης, από αστυνομικές δυνάμεις, του προέδρου της ΕΛΜΕ – ΚΙ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και του αγιασμού στο νέο σχολικό συγκρότημα στο Αργοστόλι, παρά το γεγονός πως υπήρχε πρόσκληση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων και, επίσης, παρά το γεγονός ότι διαχρονικά γίνεται ανάγνωση μηνυμάτων των ΕΛΜΕ στον αγιασμό στα σχολεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Γκούση, περικύκλωσαν τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ – ΚΙ, τον κράτησαν υπό επιτήρηση και στη συνέχεια τον έσυραν για να τον απομακρύνουν από το χώρο του σχολείου, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ο κ. Γκούσης διεμήνυε ότι “απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα στα εγκαίνια”!

Ο ίδιος μάλιστα, συνεχίζοντας την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του, κάλεσε, την επόμενη μέρα, τον Διευθυντή του Σχολείου όπου έχει οργανική θέση ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ – ΚΙ να απαντήσει εγγράφως και κατεπειγόντως για ποιο λόγο ο εν λόγω συνδικαλιστής βρέθηκε στον αγιασμό και στα εγκαίνια του νέου συγκροτήματος στο Αργοστόλι.

Οι δηλώσεις του κ. Γκούση, ότι «απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα», η νομιμοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας μέσα στο σχολείο, οι εντολές για προληπτικές βίαιες «απομακρύνσεις» συνδικαλιστών, η επίκληση του «νόμου και της τάξης», θυμίζουν «αλήστου μνήμης εποχές».

Η επίθεση σε βάρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, αφορά όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Η καταστολή και ο αυταρχισμός πηγαίνουν χέρι – χέρι με την άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση προχωρεί σε νέα επίθεση με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με μεγαλύτερα εμπόδια στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος, με περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.

Κανένας και καμία δεν πρέπει να ανεχθεί την καταστολή, τα νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους, με τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Τώρα η αλληλεγγύη να γίνει το δικό μας όπλο, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καψάλης
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
Ο φιλόλογος που ταύτισε τη γνώση με την ανθρωπιά και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα σε γενιές μαθητών
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
public_8.jpg
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πλήρους και μερικής απασχόλησης οι διαθέσιμες θέσεις σε καταστήματα και κεντρικές λειτουργίες – Δείτε ποιες ειδικότητες ζητούνται
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
social media
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία
Από τα δικαστήρια και τις τράπεζες έως την οικογένεια, τη μετανάστευση και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς – Τα ευρήματα των ερευνών που παρουσιάστηκαν...
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία