ΔΟΕ

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Τετάρτη στις 8/6 και συλλαλητήριο το Σάββατο 4/6

ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Η συνέχιση του καθεστώτος των μηδενικών διορισμών για το σχ. έτος 2016 – 2017, η άρνηση του Υπουργού Παιδείας να δεσμευτεί σχετικά με τον αριθμό των αναπληρωτών που πρόκειται να προσληφθούν για την επόμενη σχολική χρονιά καθώς και η εμμονή του στη στήριξη όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που έχει προωθήσει το τελευταίο διάστημα («Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου» με αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από αυτό και χιλιάδες ανέργους αναπληρωτές την επόμενη σχολική χρονιά, μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τις οργανικές τους θέσεις καθώς θα πλεονάζουν, συμπλήρωση ωραρίου δασκάλων σε περισσότερα από ένα σχολεία, αύξηση του ελάχιστου αριθμού νηπίων στα 14 επομένως μαζικό κλείσιμο τμημάτων νηπιαγωγείων, η μετατροπή του ρόλου των Τμημάτων Ένταξης σε κακέκτυπο παράλληλης στήριξης – ταφόπλακα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη, η ολοφάνερη απουσία βούλησης για απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) δείχνει το δρόμο της απόλυσης σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονταν στην εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαντά στην επίθεση του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης με αγώνα. Αγώνα, που όπως απέδειξε η αναγκαστική μεταστροφή του Υπουργείου στο θέμα του τρόπου πρόσληψης αναπληρωτών, έπειτα από τις δυναμικές μας κινητοποιήσεις, είναι ο μόνος δρόμος που έχει το εκπαιδευτικό κίνημα για να νικήσει.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παλεύει για:

• Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και υποσχόταν ο Υπουργός μέχρι πριν λίγο    χρονικό διάστημα.
  • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής            τώρα.
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.
  • Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο   Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».
  • Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.
  • Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς   ειδικοτήτων.

Αποφασίζουμε ομόφωνα

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 και ώρα 17:30 στα Προπύλαια. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας της Δ.Ο.Ε. για την Προσχολική Αγωγή στην οποία θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Πρωτοβάθμιων Συλλόγων και Αιρετοί. Στη συγκέντρωση καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς των μαθητών καθώς και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Όλοι μαζί θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της Κυβέρνησης που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Κηρύσσουμε

24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ημέρα κινητοποίησης για την Παιδεία και την Υγεία

και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση της Δ.Ο.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια στις 12:30 μ.μ. (η συγκέντρωση θα ενωθεί με την αντίστοιχη συγκέντρωση των εργαζόμενων στην υγεία που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ) και στην πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι τη Βουλή. Εκεί το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί από τον Υπουργό Παιδείας να μας συναντήσει και να αφουγκραστεί τη βούληση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχωράει στην έκδοση αφίσας και επιστολών προς τους γονείς των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων με τις οποίες τους ενημερώνουμε για τις ολέθριες επιπτώσεις της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών. Οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. όλο το επόμενο διάστημα, αποκτούν και χαρακτήρα ενημέρωσης των συναδέλφων καθώς και  προετοιμασίας και οργάνωσης των κινητοποιήσεων.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεσηκωνόμαστε και

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

Καλούμε τους συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. να πραγματοποιήσουν ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα στις έδρες Περιφερειών και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Καλούμε ιδιαίτερα τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. που βρίσκονται πιο κοντά στο λεκανοπέδιο να φροντίσουν για την οργανωμένη μετακίνηση εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις της Δ.Ο.Ε.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3