Thumbnail
ΕΛΜΕ Ηλείας

Υπερασπίζουμε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών

To Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ καταδικάζει την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να στερήσει ως «χρόνο πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας» το διάστημα της συνδικαλιστικής άδειας, στην αναπληρώτρια και μέλος του Δ.Σ Κική Γιαννάτου.

Όπως είναι γνωστό η  μη προσμέτρηση του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές, σημαίνει πιθανή μη επαναπρόσληψή τους τον επόμενο χρόνο.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη ενέργεια, ξεκάθαρη παραβίαση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών-ωρομισθίων που οδηγεί ουσιαστικά σε απαγόρευση του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος. Το υπουργείο ξεκινά την επίθεση κατά του συνδικαλιστικού κινήματος ξεκινώντας από των πολύπαθο χώρο των αναπληρωτών. Το κομμάτι εκείνο του κλάδου μας το οποίο, εδώ και αρκετό καιρό, υφίσταται τις βάρβαρες συνέπειες τις ελαστικής εργασίας  αλλά και της εργασιακής ανασφάλειας. Επιδιώκει ο υπουργός να σιγήσει τη φωνή των συναδέλφων που είναι οργισμένοι από τους αλλεπάλληλους εμπαιγμούς και την διαρκή εκμετάλλευση.

Πρόκειται για μια τακτική που είναι εναρμονισμένη στο νεοφιλελεύθερο πνεύμα της ΕΕ και ΔΝΤ και το οποίο πρόθυμα υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι εκβιασμοί τους δε θα περάσουν! Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας είναι υπόθεση όλων μας!

Σήμερα που η οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος έχει κομβική σημασία για την ανατροπή των νεοφιλεύθερων πολιτικών δε θα κάνουμε πίσω.

Μόνη ελπίδα ο δρόμος του αγώνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυλή σχολείου
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
Οι γονείς καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας που πλήττει τα δικαιώματα των μαθητών
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
μη κρατικα πανεπιστημια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών καταγγέλλει περικοπές σε προσλήψεις, επενδύσεις και έρευνα, ενώ η κυβέρνηση ευνοεί τα ιδιωτικά κολέγια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης