ΠΕΣΕΑ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής -ΠΕΣΕΑ- καλεί τα μέλη του που εργάζονται στις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Αναπηρικό Συλλαλητήριο  της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία –ΕΣΑμεΑ- την Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015 και ώρα 11.00 το πρωί  στην Πλατεία Ομόνοιας.

Τα διαχρονικά μεγάλα προβλήματα του υποσυστήματος της ειδικής εκπαίδευσης (κτιριακή & υλικοτεχνική υποδομή, ανυπαρξία αναλυτικών προγραμμάτων, υπο-στελέχωση σε διδακτικό & σε υποστηρικτικό προσωπικό, μεταφορά μαθητών, θεσμικό πλαίσιο) φανερώνουν ότι από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, περίσσεψε η ρητορική περί «ίσων δικαιωμάτων» και «ένταξης» όλων των παιδιών σε «ένα Σχολείο για Όλους.

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης σε συνδυασμό με τις πελατειακές και συντεχνιακές σχέσεις που αναπαράγονται και ανανεώνονται, ανεξαρτήτως ποιες πολιτικές ηγεσίες τοποθετούνται στο Υπουργείο Παιδείας, απετέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδιο στην ριζική ανα-πλαισίωση και αλλαγή φιλοσοφίας στην ειδική εκπαίδευση με καταστροφικές συνέπειες στην εκπαίδευση των μαθητών/τριών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:

•    να γίνουν  άμεσοι διορισμοί εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής, ΕΕΠ, ΕΒΠ στα γενικά και ειδικά σχολεία, με τα ίδια κριτήρια διορισμού που ισχύουν σε όλη την εκπαίδευση,
•     ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στην Πρωτοβάθμια και κυρίως στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,
•    να καλυφθούν όλα τα παιδιά με αναπηρία που έχουν έγκριση για Παράλληλη Στήριξη,
•     να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία από και προς τα σχολεία τους,
•     να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις για την ειδική εκπαίδευση από τον τακτικό προϋπολογισμό,
•    να καταργηθούν οι διατάξεις του άρθρου 39 του Ν. 4115/2013 και του άρθρου 28 του Ν. 4186/2013,
•    να γίνει έλεγχος και αναπροσαρμογή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ (2013-2020) ώστε να εξασφαλιστούν πόροι και να δημιουργηθούν δομές που θα προσφέρουν στα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες σε βάθος χρόνου. Μόνον έτσι, οι προσφερόμενες υπηρεσίες και δομές εκπαίδευσης και υποστήριξης των μαθητών/τριών με αναπηρία θα έχουν συνέχεια, σταθερότητα και αποτελεσματικότητα στην κατεύθυνση της σχολικής και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα μέλη του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής –ΠΕΣΕΑ- να συμμετέχουν ενεργά στο Πανελλήνιο Αναπηρικό Συλλαλητήριο  που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία –ΕΣΑμεΑ- την Τετάρτη στις 4 Νοέμβρη 2015 και ώρα 11.00 το πρωί  στην Πλατεία Ομόνοιας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΣΕΑ
        Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας

Μηνάς Ευσταθίου              Λευτέρης Ρατσιάτος

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά