Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Εβρου

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ Έβρου καταδικάζει την προκλητική ενέργεια του υπουργού παιδείας να «χορηγήσει συνδικαλιστική άδεια» στη συνάδελφο αναπληρώτρια, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και πρώην προέδρου της Β ΕΛΜΕ Έβρου, Γιαννάτου Κική, με τη σαφή αναφορά ότι «ο ανωτέρω χρόνος απαλλαγής δε συνιστά χρόνο πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας».

Η μη προσμέτρηση του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές, σημαίνει πιθανή μη επαναπρόσληψή τους τον επόμενο χρόνο. Θεωρούμε τη συγκεκριμένη ενέργεια, ξεκάθαρη παραβίαση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών-ωρομισθίων που οδηγεί ουσιαστικά σε απαγόρευση του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος.

Η απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελεί προοίμιο της τακτικής χτυπήματος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζόμενων. Είναι συμπλήρωμα της επιλογής για την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και όλων των δημόσιων αγαθών, του χτυπήματος του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Την ίδια στιγμή που η εφαρμογή αυτής της πολιτικής και οι μηδενικοί διορισμοί, μετατρέπουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους, η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει και το δικαίωμά τους στην συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί η συνδικαλιστική άδεια στη συνάδελφο, όπως έγινε και με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, δηλ. χωρίς την απειλητική διάταξη της μη αναγνώρισης του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως χρόνου εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.

Οι εκβιασμοί τους δε θα περάσουν! Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας – δηλαδή του πιο πληττόμενου κομματιού των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων- είναι υπόθεση όλων μας!

Μόνος δρόμος, ο αγώνας μας, κυρίως αυτή την περίοδο που η οργάνωση της πάλης των ελαστικά εργαζόμενων αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βάρος για τη συνολική διεκδίκηση αξιοπρεπούς, μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οριστικά σε εφαρμογή η απαγόρευση στη χρήση τζελ νυχιών από την 1η Σεπτεμβρίου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Σήμερα Τετάρτη η Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας – Το χρονοδιάγραμμα για δηλώσεις περιοχών
Ημερομηνίες και διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο ΟΠΣΥΔ
Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Σήμερα Τετάρτη η Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας – Το χρονοδιάγραμμα για δηλώσεις περιοχών
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Ειδική Αγωγή: Σήμερα Τετάρτη οι Πίνακες Κατάταξης Εκπαιδευτικών της Προκήρυξης 3ΕΑ/2025
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr από το υπουργείο Παιδείας ο στόχος του ΑΣΕΠ είναι ο Πίνακας Κατάταξης των υποψηφίων...
Ειδική Αγωγή: Σήμερα Τετάρτη οι Πίνακες Κατάταξης Εκπαιδευτικών της Προκήρυξης 3ΕΑ/2025
paideias
Σχετικά με τη μείωση του διδακτικού ωραρίου μονίμων εκπαιδευτικών λόγω συμπλήρωσης των προβλεπόμενων ετών υπηρεσίας
Μείωση ωραρίου για εκπαιδευτικούς: Ποιες παράμετροι καθορίζουν τη μείωση και πότε εφαρμόζεται
Σχετικά με τη μείωση του διδακτικού ωραρίου μονίμων εκπαιδευτικών λόγω συμπλήρωσης των προβλεπόμενων ετών υπηρεσίας