Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου Περάματος

spe-ploumpidis.blogspot.com                                                                         

29/06/2015                         

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ

στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή για την κοινωνία και το μέλλον της χώρας.

5 χρόνια μετά, οι δανειστές τα ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ. Θέλουν την πλήρη γεωπολιτική και οικονομική επικυριαρχία, θέλουν να μας μετατρέψουν σε εργασιακά υποζύγια των συμφερόντων τους, αλλά κυρίως επιζητούν την πλήρη κοινωνική υποταγή. Επιζητούν να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης, να πάψει κάθε κοινωνική διαμαρτυρία, να γίνει αποδεκτός ο δρόμος που μας προτείνουν ως η μόνη και μοιραία επιλογή.

Είναι πια φανερό ότι όποια συμφωνία κινείται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, το μόνο που θα φέρει θα είναι μια νέα κοινωνική λεηλασία. Είτε πρόκειται για τις απαιτήσεις των «θεσμών», είτε πρόκειται για τις 47σέλιδες προτάσεις της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης, τα μέτρα που προτείνονται είναι μέτρα μνημονιακά και αντιλαϊκά.  Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και των εισφορών για την υγεία και τις συντάξεις, αύξηση της έκτακτης εισφοράς, θέσπιση εισφοράς επί των επικουρικών συντάξεων, περιορισμός των πρόωρων συντάξεων και αναπροσαρμογή του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και διατροφής. Μέτρα 1,8 δισ. ευρώ στο Ασφαλιστικό. Περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης, διαρθρωτικές αλλαγές στα εργασιακά με πλήρη ασυδοσία των εργοδοτικών συμφερόντων, κάθετη αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο. Αύξηση της φορολογίας στις μικροεπιχειρήσεις, χτύπημα του τουρισμού και της ναυτιλίας, παγίωση όλων των μνημονιακών μέτρων και απαγόρευση κάθε ενέργειας που θα προσκρούει στη δημοσιονομική πολιτική που θα καθορίζεται από τα κλειστά groups των τραπεζών  και των τοκογλύφων.

 Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που επιβάλλεται άνωθεν, γίνεται κομβικό σημείο της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης.

Οι άνεργοι κι οι εργαζόμενοι  ολοένα και πιο πολύ συνειδητοποιούν ότι η σύγκρουση με την πολιτική της καταστροφής της κοινωνίας, με την πολιτική των μνημονίων και της υποταγής στις αγορές, περνάει από τη ρήξη με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, περνάει υποχρεωτικά από την παύση πληρωμών προς τους δανειστές και τη διαγραφή του χρέους.

     Μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις, τις καθοριστικές αποφάσεις, τις δομικές αναμετρήσεις, καλούμε τους/τις συναδέλφους μας και τις/τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για να τερματίσουν τη μνημονιακή κοινωνική λεηλασία.

Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε πόλη μαζικά και αποφασιστικά δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και της κοινωνίας σε υποζύγιο. Με καθημερινές διαδηλώσεις και πορείες.

Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ώρες και να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης ενάντια στην απεχθή συμφωνία με τους δανειστές. Να καλέσει σε συντονισμό τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους. Να ορίσει πρόγραμμα συλλαλητηρίων. Να εκδώσει αφίσα και ανακοίνωση.

                  

                         Να πούμε το ΟΧΙ  μας στους δρόμους.

                        Ούτε ΔΝΤ ούτε και ΕΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos-vroxi
Προειδοποίηση Κολυδά: Σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν έντονες βροχές και καταιγίδες
Μεγάλες ποσότητες βροχής και κεραυνική δραστηριότητα κυρίως σε Εύβοια, Στερεά και νότια Αττική
Προειδοποίηση Κολυδά: Σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν έντονες βροχές και καταιγίδες
ΥΠΑΙΘΑ
Προσλήψεις αναπληρωτών: Τα κενά εκπαιδευτικών για την Γ' φάση στη ΔΠΕ Α’ Αθήνας
Προχωρούν οι διαδικασίες για τη Γ’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών – Υπεγράφη η ΚΥΑ για 2.800 πιστώσεις
Προσλήψεις αναπληρωτών: Τα κενά εκπαιδευτικών για την Γ' φάση στη ΔΠΕ Α’ Αθήνας
Κατέρρευσε οροφή σε σχολείο
Αναστάτωση σε σχολείο: Σοβάδες έπεσαν στα κεφάλια μαθητών (Φωτογραφίες)
Σοβάδες έπεσαν και τραυμάτισαν μαθητές στο Πόρτο Ράφτη – Οργή εκπαιδευτικών για την «κρατική αδιαφορία» και την έλλειψη ελέγχων
Αναστάτωση σε σχολείο: Σοβάδες έπεσαν στα κεφάλια μαθητών (Φωτογραφίες)
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: «Η εκλογή του Ζόραν Μαμντάνι είναι νίκη απέναντι στην ολιγαρχία»
Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, το αποτέλεσμα των εκλογών στη Νέα Υόρκη δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική πορεία, η οποία βρίσκεται στα χέρια των πολιτών.
Αλέξης Τσίπρας: «Η εκλογή του Ζόραν Μαμντάνι είναι νίκη απέναντι στην ολιγαρχία»