Thumbnail
Του αιρετού Χρήστου Κατσαρού‏

3ο  ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 

του  αιρετού  Χρήστου Κατσαρού

εκλεγμένου με  το  ψηφοδέλτιο των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΝ  ΔΡΑΣΕΙ

3η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΥΣΠΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΪΟΣ 2015

Τη Παρασκευή 15-05-2015 συνεδρίασε το ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα με τα μέλη του σε απαρτία.

Και στα δύο (2) θέματα οι αιρετοί συμμετείχαμε κανονικά και οι αποφάσεις  πάρθηκαν ομόφωνες

1)Συμπλήρωση διδακτικού υποχρεωτικού ωραρίου:  

Εγκρίθηκαν  οι προτάσεις για τη συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου 17 εκπαιδευτικών και 1 ανάκληση διάθεσης. Αναλυτικά:  

 -Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 60  Τ.Δ. , Δ/νσης Ν.  Φθιώτιδας μετά από μακροχρόνια άδεια θα συμπληρώνει το ωράριό του εξολοκλήρου (5 ημέρες) στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φθιώτιδας.   

-Εκπαιδευτικός Π.Ε. 70  Κ.Ε., θα συμπληρώνει το ωράριό του με 15 ώρες(3 ημέρες) διοικητικό έργο στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φθιώτιδας και 2 ημέρες εκπαιδευτικό έργο σε σχολική μονάδα της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φθιώτιδας.

    -Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 70  Φ.Ε. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 1 ώρα ενισχυτική διδασκαλία  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.   

-Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 70  Κ.Κ. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 1 ώρα ενισχυτική διδασκαλία  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.   

-Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 16.01 Π.Α. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 1 ώρα πολιτιστικές δραστηριότητες  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας. -Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 05 Γ.Μ. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 1 ώρα πολιτιστικές δραστηριότητες  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας. -Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 06  Κ.Μ. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 1 ώρα διοικητικό έργο  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.     -Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 16.01 Π.Α. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 1 ώρα πολιτιστικές δραστηριότητες  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.   

-Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 20 Σ.Α. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 2 ώρες διοικητικό έργο  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.   -Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 70 Μ.Κ. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 1 ώρα διοικητικό έργο  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.   

-Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 11 Α.Α. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 3 ώρες διοικητικό έργο  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας και 21 ώρες(5 ημέρες) διοικητικό έργο στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.    -Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 70 Μ.Ε. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 9 ώρες διοικητικό έργο  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.  -Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 70 Κ.Κ. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 1 ώρα διοικητικό έργο  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας. 

-Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 06 Ζ.Σ. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 12 ώρες(2 ημέρες) διοικητικό έργο  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.   

-Εκπαιδευτικός  Π.Ε.06 Σ.Α. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 12 ώρες(3 ημέρες) διοικητικό έργο  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.     

  -Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 70 Ξ.Μ. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 3 ώρες διοικητικό έργο  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας   και 21 ώρες(5 ημέρες) διοικητικό έργο στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.    -Εκπαιδευτικός  Π.Ε. 70 Α.Β. , Δ/νσης Ν.  Φωκίδας θα συμπληρώνει το ωράριό του με 3 ώρες διοικητικό έργο  στη σχολική μονάδα που υπηρετεί  της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας.        

Ανάκληση προηγούμενης απόφασης     (5 ώρες εκπαιδευτικό έργο)   

-Εκπαιδευτικός Π.Ε. 70  Π.Ε., θα συμπληρώνει το ωράριό του με 5 ώρες διοικητικό έργο σε σχολική μονάδα της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Βοιωτίας και 18 ώρες διοικητικό έργο στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Βοιωτίας.

2)Εξέταση αίτησης εκπαιδευτικού ΠΕ 70 Μ. Ι. για απαλλαγή του από τα καθήκοντα Διευθυντή Σχολικής Μονάδας, για να αναλάβει τα καθήκοντα Προϊσταμένου του ΚΕΔΔΥ Βοιωτίας μετά τη τοποθέτησή του στη θέση αυτή.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για τις «Συμπληρώσεις του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των συναδέλφων»

Α) Σύμφωνα με το άρθρο 25, παρ. 6 του Ν.4203/2013 (ΦΕΚ 235/τ.Α/1-11-2013) «Οι εκπαιδευτικοί που δε συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο τους μπορούν να απασχολούνται μέχρι και της συμπληρώσεως του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου:

α) σε ενδοσχολικές δραστηριότητες, όπως είναι η ενισχυτική διδασκαλία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η ενίσχυση της γλωσσομάθειας, οι αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και

 β) σε υπηρεσίες της διοίκησης της εκπαίδευσης, στο σχολείο που υπηρετούν ή σε άλλο όμορο αυτού.

Η ανωτέρω απασχόληση καθορίζεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του οικείου ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ.

 Η κατά το προηγούμενο εδάφιο, απασχόληση θεωρείται ως χρόνος άσκησης διδακτικού έργου, με όλες τις απορρέουσες από αυτό συνέπειες». Και

Β)Σύμφωνα με το άρθρο 25, παρ. 5 του Ν. 4203/2013 (ΦΕΚ 235 τ. Α’/01-11-2013) «Η εξάντληση των ωρών του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης πραγματοποιείται σε μία (1) έως και πέντε (5) όμορες σχολικές μονάδες, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου».

Εφαρμόζονται κατά γράμμα τα προβλεπόμενα από τα προαναφερθέντα άρθρα 25, παρ. 6  και 25, παρ. 5 του Ν. 4203/2013 (ΦΕΚ 235 τ. Α’/01-11-2013) με την παρακάτω διαδικασία:

α)  Προηγείται Πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων του εκάστοτε σχολείου  που υπηρετούν ή άλλο όμορο αυτού – ασχέτως αν είναι τοποθετημένοι σ’ αυτό-  ο οποίος ( Σύλλογος ) εγκρίνει το που θα κατανεμηθούν οι ώρες του εκπαιδευτικού που επιδιώκει την συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού του ωραρίου εκτός του διδακτικού του αντικειμένου, π.χ. την  ενισχυτική διδασκαλία,  την ενίσχυση της γλωσσομάθειας, ή σε υπηρεσίες της διοίκησης της εκπαίδευσης του σχολείου.

  β) Το προαναφερθέν Πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων υποβάλλεται από το σχολείο στην αρμόδια  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για να το προωθήσει προς έγκριση  στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας.

Πότε λοιπόν θα εφαρμόσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων την παρ.6 και 25 του Ν.4203/2013; Ο Σύλλογος Διδασκόντων γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες της σχολικής του μονάδας και είναι ο κατάλληλος να μοιράσει τις επιπλέον διδακτικές ώρες εντός της σχολικής του μονάδας.

Άραγε το γνωρίζουν αυτό οι υπεύθυνοι και αν ναι τι κάνουν γι’αυτό;

Είμαστε στη διάθεση όλων των συναδέλφων.


URL:http://eikpaideytikoi-en-drasei.blogspot.gr                         e-mail: [email protected]

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς                         Χρήστος Κατσαρός Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας

Τηλ. 6970768870    e-mail: [email protected]

Αναστάσιος Αρβανίτης

Αναπληρωτής  Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ  Στερεάς Ελλάδας

     Τηλ. 6974280460             e-mail: [email protected]

 

 

 

 

 


 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                               

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
«Εκδρομές ή εξαναγκασμός;»: Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει νυχτερινή εργασιακή ομηρία στα ιδιωτικά σχολεία
Σε οριακό σημείο οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων: Εκδρομές και sleepovers εκτός ελέγχου
«Εκδρομές ή εξαναγκασμός;»: Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει νυχτερινή εργασιακή ομηρία στα ιδιωτικά σχολεία
αστ
“Έστησαν έδρα” διακίνησης ναρκωτικών έξω από σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν το βράδυ της Παρασκευής τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 19, 24 και 31 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών έξω από σχολικό...
“Έστησαν έδρα” διακίνησης ναρκωτικών έξω από σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: Η αξιολόγηση προφανώς πρέπει να έχει και συνέπειες και το ποιες θα είναι αυτές θα συζητηθεί την ώρα της συνταγματικής αναθεώρησης
Τα μαζεύει εν μέρει ο Μαρινάκης για την άρση μονιμότητας των εκπαιδευτικών;
Μαρινάκης: Η αξιολόγηση προφανώς πρέπει να έχει και συνέπειες και το ποιες θα είναι αυτές θα συζητηθεί την ώρα της συνταγματικής αναθεώρησης