Thumbnail
 ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Στη συνεδρίαση της 4ης Φεβρουαρίου το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας συζήτησε, παρόντων όλων των μελών  κι αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:
Συνάντηση με τους αιρετούς για να συζητηθεί το θέμα των ομάδων σχολείων του νομού μας.

Ορίστηκαν ως  εκπρόσωποι του Δ.Σ της ΕΛΜΕ στο παράρτημα του ΟΚΑΝΑ Βοιωτίας οι Πάγκαλος Γιάννης και Σίντος Γιώργος.
Επαναπροσδιορισμός εκπροσώπων της ΕΛΜΕ στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας.
Αποστολή αιτημάτων για τις διεκδικήσεις του κλάδου.
Ορισμός συνδέσμων στα σχολεία

Ψήφισμα  συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη.


Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας
Πάγκαλος  Γιάννης            Χρυσαφόπουλος Κων/νος


  ΛΙΒΑΔΕΙΑ 4/2/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

      Συναδέλφισσες , συνάδελφοι.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο πυκνών πολιτικών εξελίξεων που προφανώς θα έχουν ως απόρροια αλλαγές και στα εργασιακά του κλάδου μας αλλά και στην παιδεία γενικότερα .Ακριβώς για τον λόγο αυτό, είναι ανάγκη στο επόμενο διάστημα να είμαστε κοντά στο σωματείο μας και την ομοσπονδία μας και να αγωνιστούμε μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες στην κατεύθυνση των αποφάσεων του 16ου συνέδριου της ΟΛΜΕ και των γενικών μας συνελεύσεων

     ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων εκπαιδευτικών, κατάργηση διαθεσιμότητας, επανίδρυση τομέων και ειδικοτήτων της ΤΕΕ και επιστροφή των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα . Να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες και οι διοικητικοί των ΑΕΙ
Κατάργηση του νομικού πλαισίου αξιολόγησης– χειραγώγησης,  και της σύνδεσης με βαθμολόγιο , μισθολόγιο. Κατάργηση του αντιδημοκρατικού πειθαρχικού δίκαιου και των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων.
Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και όλων των ρυθμίσεων για το νέο Λύκειο και ρυθμίσεις με στόχο την 12 χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση .  
Μέτρα για την αποφασιστική μείωση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση , βοήθεια στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών από την ενιαία λίστα αναπλήρωσης και τις ήδη υπάρχουσες λίστες του ΑΣΕΠ.
Επανίδρυση των σχολείων που καταργήθηκαν χωρίς παιδαγωγικά και κοινωνικά κριτήρια. Επαναλειτουργία ΠΔΣ και ενισχυτικής διδασκαλίας με διορισμούς εκπαιδευτικών.
     ΑΚΟΜΗ    Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για:
Μείωση του αριθμού των μαθητών / μαθητριών ανά τμήμα
Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και επαναφορά του ωραρίου στην προ του 2013 κατάσταση.
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας , νέο μισθολόγιο με πρόβλεψη για ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη και  αυξήσεις στους νεοδιόριστους .
Σταδιακή κάλυψη των απωλειών των συντάξεων , κύριων και επικουρικών και  πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας.
Κατάργηση των αντιδραστικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου για τους Δ.Υ
Εκδημοκρατισμός της διοίκησης της εκπαίδευσης , κατάργηση καθηκοντολογίου και ανάδειξη του συλλόγου διδασκόντων σε βασικό όργανο διοίκησης με συντονιστή τον διευθυντή /διευθύντρια .
Αλλαγή της σύνθεσης των υπηρεσιακών συμβουλίων με 3 αιρετούς και 2 διοικητικούς


ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


         Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας
           Πάγκαλος  Γιάννης                Χρυσαφόπουλος Κων/νος             


Λιβαδειά 4-2-2014     

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Θ. Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο για την κινητοποίηση ενάντια στη φιέστα Φούχτελ

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι δικάζονται στις 6 του Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι πρωτόδικα είχαν αθωωθεί πανηγυρικά, όμως οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας.

Αν και αποδείχτηκε πως η δίωξη τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ με δημάρχους, παραπέμφθηκαν σε νέα δίκη γιατί η εξουσία έτρεμε μπροστά σε ένα συνολικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής.

 Όλο το προηγούμενο διάστημα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσω του μεσοπρόθεσμου και των αποφάσεων για απολύσεις-διαθεσιμότητες στο δημόσιο, επιχειρούσε να επικρατήσει παντού ο φόβος των δικαστηρίων, της απόλυσης «γιατί αντιτάχθηκες» και ο τρόμος των πειθαρχικών «γιατί αντιμίλησες», οι προκλητικές δικαστικές διώξεις ήταν μέρος των μηχανισμών άγριας καταστολής που χρησιμοποιούσε για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Στην πολιτική αυτή του φόβου, εμείς δηλώναμε κατηγορηματικά με τους αγώνες, πως δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλεύουμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό και τις δικαστικές διώξεις.

Δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας και όχι μόνο δε θα υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα, αλλά και στις νέες συνθήκες θα τις ανεμίζουμε ακόμα πιο μαχητικά.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 3 διωκόμενους. Ζητούμε την εκ νέου δικαστική αθώωσή τους και την άμεση παύση κάθε δίωξης. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δε μας τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για αντίσταση και αγώνα.

  • Να σταματήσει ο δικαστικός πόλεμος ενάντια στους 3 αθωωμένους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.
  • Να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη και να αθωωθούν οι τρεις συνάδελφοι. Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!!!

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.

             Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

Πάγκαλος  Γιάννης    Χρυσαφόπουλος Κωνσταντίνος                             

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

myschool
Myschool: Τα 10 στοιχεία που θα διαβιβάζει στον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τα στοιχεία θα μεταβιβάζονται στον Κόμβο Επιδόσεων δύο (2) φορές για κάθε διδακτικό έτος: εντός τριάντα (30) ημερών από την έναρξη αυτού και εντός...
Myschool: Τα 10 στοιχεία που θα διαβιβάζει στον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Απόστολος Λύτρας
Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Λύτρα: Ζητά άμεση ολοκλήρωση της ανάκρισης και παραπομπή σε δίκη
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης κατ’ απόλυτη προτεραιότητα
Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Λύτρα: Ζητά άμεση ολοκλήρωση της ανάκρισης και παραπομπή σε δίκη
ΑΣΕΠ
Μητσοτάκης: Σύσκεψη το απόγευμα για το ΑΣΕΠ – Οι αλλαγές που εξετάζονται
Εξετάζεται η δημιουργία και επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, δηλαδή ενός “μίνι- ΑΣΕΠ” εκτός ΑΣΕΠ
Μητσοτάκης: Σύσκεψη το απόγευμα για το ΑΣΕΠ – Οι αλλαγές που εξετάζονται