Voucher παιδικών σταθμών: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα – Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Ανακοινώσεις 0

Ανήλικες μαθήτριες απειλούσαν να επιτεθούν με όπλα σε Γυμνάσιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε Γυμνάσιο της Αθήνας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανήλικων μαθητριών, που φοιτούν σε Γυμνάσιο της Αθήνας, οι οποίες κατηγορούνται για διατάραξη της ειρήνης των πολιτών.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 24.01.2015, το Κέντρο Επιχειρήσεων CYBER ALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ύπαρξη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ομάδας (group), στην οποία είχε αναρτηθεί απειλητικό περιεχόμενο με άμεσο και παρόντα κίνδυνο ζωής (ένοπλη επίθεση) κατά των μαθητών του εν λόγω σχολείου.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, ενημερώνοντας τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία και δόθηκε παραγγελία για την διενέργεια έρευνας με σκοπό την εξακρίβωση των καταγγελλομένων και τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης ψηφιακής ανάλυσης που ακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των διαχειριστών της επίμαχης ομάδας, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στις ανωτέρω τρεις ανήλικες μαθήτριες.

Χθες (27.01.2015) αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των μαθητριών, ενώ από τις επιτόπιες αυτοψίες ταυτοποιήθηκε η διαχείριση της εν λόγω ομάδας στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων από τις οποίες γινόταν η διαχείριση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

thebest.gr/

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δεν μπορείς να τους μετακινείς σαν πιόνια μετά από 20 ημέρες

IRIS και Εφορία: Τι ισχύει όταν στέλνετε χρήματα σε παιδιά, συγγενείς και φίλους

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις